Hammarbys Matilda Vinberg gjorde ett mål och passade fram till det andra. Arkivbild.
Hammarbys Matilda Vinberg gjorde ett mål och passade fram till det andra. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Hammarby slog nykomlingen: "Hade skön känsla"

Det blev som väntat seger för Hammarby över nykomlingen i damallsvenskan, Uppsala. Topptippade Hammarby vann med 2–0.Det känns väldigt bra, säger Matilda Vinberg till Viaplay.


Hammarby gjorde 1–0 redan i den åttonde minuten, men Uppsalas försvar höll sedan tätt ända in på tilläggstid, innan bortalaget kunde sätta dit tvåan.

— Det visar att vi är mentalt starka och fortsätter och till slut kan få 2–0, säger Matilda Vinberg.

Första målet tillkom då Madelen Janogy petade fram bollen till Vinberg som gick själv och sköt med vänstern på den bortre stolpen och bollen gick sedan i mål.

— De står väldigt lågt, vi hittar bra kombinationer och det var bara att sätta dit den med precision, säger Vinberg.

"Försvarar kompakt"

Bortalaget fortsatte pressa på men Uppsalaförsvaret lyckades hålla tätt.

— De försvarar kompakt och det är svårt för oss att ta oss igenom, sade Hammarbys och landslagets ytterback Jonna Andersson till Viaplay i halvtid.

Spelet på Studenternas såg likadant ut i andra halvlek. Det var Hammarby som kom till anfall efter anfall, men hemmalagets försvar såg till att det egentligen aldrig blev särskilt farligt framför målet.

Inte förrän på tilläggstid då Vinberg spelade in till Sara Kanutte Fornes som vände runt i straffområdet och satte 2–0.

— Det är alltid lite extra nervigt när man "bara" leder med 1–0, men vi känner att vi har kontroll över matchen. Jag hade ändå en skön känsla att vi skulle ta hem tre poäng, säger Vinberg.

Befarad korsbandsskada

Uppsalas rutinerade mittback Helén Eke, 32, tvingades lämna matchen på bår sedan hon fastnat med foten i gräset och sannolikt dragit på sig en korsbandsskada.

— Hon är en otroligt viktig spelare för oss så det är bara att hålla tummarna, säger Uppsalas Matilda Eriksson Kristell.

Hammarby har nu inlett damallsvenskan med två 2–0-segrar. Den första kom hemma hemma mot Vittsjö för en vecka sedan. Uppsala spelade 2–2 borta mot Brommapojkarna i premiären. Uppsala fick en plats i högsta fotbollsserien efter att Eskilstuna nekats elitlicens.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

1 timme sedan

Han är främste svenske poänggöraren

3 timmar sedan
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.