Djurgården har chans att bli finalklart efter att ha besegrat Björklöven med 5–3. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

"Löven" nära upphämtning – Djurgården vann i Umeå

Det var ytterst nära en mäktig upphämtning.Men Djurgården höll undan och besegrade Björklöven med 5–3 och kan bli finalklart på onsdag.Det är bra jobb av samtliga i dag, en tuff tredjeperiod men vi reder ut det, säger Marcus Krüger.

Den hockeyallsvenska semifinalserien mellan Djurgården och Björklöven har bjudit på allt och lite till. Den femte matchen på annandag påsk var inget undantag – trots att Djurgården en bit in hade en betryggande 4–1-ledning.

Men Björklöven åt sig in matchen så smått och med tio minuter kvar av matchen reducerade Alexander Wiklund till 3–4 och då var det hela havet stormar på Winpos arena i Umeå.

Dessförinnan hade stockholmarna koll på matchen. Första perioden vann man med 2–0 efter mål av Emil Berglund och Linus Klasen. Och efter 40 hockeyminuter var det 4–2.

— Det kommer krävas mer av oss om vi ska vinna i dag, konstaterade Berglund efter två spelade perioder i C More.

Inför sista 20 satsade "Löven" allt och det blev ett ställningskrig med fysiskt spel och många avblåsningar, men kvitteringspucken ville inte in. Djurgården redde ut stormen och vann med 5–3 efter att Edvin Hammarlund satt pucken i tom kasse.

Dif har ledningen i matchserien med 3–2 och kan, vid seger på onsdag på Hovet, avancera till final.

— Det var bra tryck i lördags, en av de häftigaste matcherna jag har spelat så hoppas på lika bra på onsdag, säger Marcus Krüger I C More.