Måndag 15 Aug
Stockholm

Dramatik när Sverige vann i rugby-EM

Sverige fick bästa tänkbara start i premiärmatchen i rugby-EM.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverige fick bästa tänkbara start i premiärmatchen i rugby-EM. I första matchen besegrades Italien med 16-14 i Stockholm.

– Den här matchen kommer väldigt högt på min bästalista, säger 30-åriga landslagsveteranen Frida Ryberg som gjorde landslagsdebut i VM 1998.

Sverige var i ledning i halvtid och höll undan i andra halvlek när Italien kom igång och vände på matchen med hjälp av ett försök och målsparkar.

I det läget såg det ut som att Sverige skulle inleda med förlust och därmed få det svårt att nå VM i England nästa år, dit bara gruppsegraren går vidare.

Med bara sekunder kvar fick Jennifer Lindholm bollen och lyckades med ett försök. Och 11-14 hade hastigt och lustigt - åtminstone för svensk del - förvandlats till 16-14.

– Det var otroligt skönt, i det läget hade ju ingen räknat med att vi skulle vinna och det kändes väldigt speciellt att vinna på hemmaplan, säger Ryberg till TT.

Den andra matchen i grupp B bjöd inte på samma dramatik. Spanien, som Sverige möter i Enköping på onsdag, sprang över Tyskland och vann med 74-0.

Inte heller matcherna i grupp A var några rysare. Skottland besegrade Ryssland med 84-0, men allra värst var Holland som krossade Belgien i en match som slutade 100-0.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.