Tre Kronor är ute ur ishockey-VM efter 1–3 mot Lettland.
Tre Kronor är ute ur ishockey-VM efter 1–3 mot Lettland. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Silfverberg: "Vi skämmer inte ut oss"

1–3 mot Lettland. Tre Kronors ishockey-VM är över – redan i kvartsfinal. Man är besviken, först och främst på sig själv, säger lagkapten Jakob Silfverberg i SVT.


Det var bittra miner på Tre Kronors spelare efter misslyckandet i Riga.

— Supertråkigt, jag tycker vi gör en stabil insats. Vi kontrollerar matchen men lyckas inte göra mål. Otroligt tråkigt att åka ut, jag har haft superkul här i tre veckor och hade gärna förlängt det här över helgen, men det gick inte vår väg i kväll, säger Silfverberg i SVT.

"Får tycka vad man vill"

På frågan om det var en stabil insats med tanke på att det blev 1–3 mot Lettland svarar han:

— Man får tycka vad man vill, vi skämmer inte ut oss. Jag tror vi skjuter 41 skott, jag vet inte hur många målchanser vi har. Sedan finns det så klart delar vi vill förbättra, men ett mål räcker så klart inte för att vinna många hockeymatcher på. Det går ibland men fungerar inte i en kvartsfinal.

Centern Oscar Lindberg:

— Vi har nog med lägen för att döda den här matchen tidigt. Vi lyckas inte, de får ett tidigt mål, vi får jobba i uppförsbacke hela matchen. Det var tufft, de gjorde det bra, de körde på, fick bra flyt och bra stöd från publiken. Det gör ont, det är inte kul.

"Hundra procents utdelning"

Målvakten Lasse Johansson tyckte att Lettland fick hundraprocentig utdelning.

— Känslan är tomhet, inte bra alls. Det är en svår match, de sitter tillbaka och väntar på misstag och kontringar. De har hundra procents utdelning och vi i princip noll, säger han till Radiosporten.

Letterna bars fram av en fanatisk hemmapublik.

— Det är klart att det är en fördel att ha 10 000 fans som hejar i ryggen, men det är inget som vi skyller på. Uppenbarligen är det inte bra nog. Vi blir otåliga och är inte tillräckligt effektiva, säger forwardsstjärnan Lucas Raymond till Radiosporten.

Sverige har inte gått förbi kvartsfinal i VM sedan guldet i Köpenhamn 2018.

TT
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

1 timme sedan

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Ludvig Åberg flyger vidare – efter succén i US Masters

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.