Stockholm

Silfverberg: "Vi skämmer inte ut oss"

Tre Kronor är ute ur ishockey-VM efter 1–3 mot Lettland.
Tre Kronor är ute ur ishockey-VM efter 1–3 mot Lettland. Foto: Fredrik Sandberg/TT

1–3 mot Lettland. Tre Kronors ishockey-VM är över – redan i kvartsfinal. Man är besviken, först och främst på sig själv, säger lagkapten Jakob Silfverberg i SVT.


Det var bittra miner på Tre Kronors spelare efter misslyckandet i Riga.

— Supertråkigt, jag tycker vi gör en stabil insats. Vi kontrollerar matchen men lyckas inte göra mål. Otroligt tråkigt att åka ut, jag har haft superkul här i tre veckor och hade gärna förlängt det här över helgen, men det gick inte vår väg i kväll, säger Silfverberg i SVT.

"Får tycka vad man vill"

På frågan om det var en stabil insats med tanke på att det blev 1–3 mot Lettland svarar han:

— Man får tycka vad man vill, vi skämmer inte ut oss. Jag tror vi skjuter 41 skott, jag vet inte hur många målchanser vi har. Sedan finns det så klart delar vi vill förbättra, men ett mål räcker så klart inte för att vinna många hockeymatcher på. Det går ibland men fungerar inte i en kvartsfinal.

Centern Oscar Lindberg:

— Vi har nog med lägen för att döda den här matchen tidigt. Vi lyckas inte, de får ett tidigt mål, vi får jobba i uppförsbacke hela matchen. Det var tufft, de gjorde det bra, de körde på, fick bra flyt och bra stöd från publiken. Det gör ont, det är inte kul.

"Hundra procents utdelning"

Målvakten Lasse Johansson tyckte att Lettland fick hundraprocentig utdelning.

— Känslan är tomhet, inte bra alls. Det är en svår match, de sitter tillbaka och väntar på misstag och kontringar. De har hundra procents utdelning och vi i princip noll, säger han till Radiosporten.

Letterna bars fram av en fanatisk hemmapublik.

— Det är klart att det är en fördel att ha 10 000 fans som hejar i ryggen, men det är inget som vi skyller på. Uppenbarligen är det inte bra nog. Vi blir otåliga och är inte tillräckligt effektiva, säger forwardsstjärnan Lucas Raymond till Radiosporten.

Sverige har inte gått förbi kvartsfinal i VM sedan guldet i Köpenhamn 2018.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.