Malmös målvskyttar mot Värnamo, Taha Ali och Sebastian Nanasi.
Malmös målvskyttar mot Värnamo, Taha Ali och Sebastian Nanasi. - Foto: Mikael Fritzon/TT

Alis drömmål och jättetabben sänkte Värnamo

Hugo Larsson gjorde sin sista match för Malmö FF inför flytten till Bundesliga. Men mittfältsstjärnan överglänstes i matchen av Taha Ali som gjorde två mål i 3–1-segern över Värnamo.


Den 18-årige Hugo Larsson avtackades på hemmaplan i måndags inför klubbytet till Eintracht Frankfurt som väntas ge Malmö FF runt 130 miljoner kronor för talangen.

På fredagen tog han studenten. Kanske har det blivit lite för mycket för Larsson som inte får några stora rubriker för insatsen i sista MFF-matchen. Larsson byttes ut i den 77:e minuten.

I stället stal Taha Ali showen. Först för kvitteringen till 1–1 i den 35:e minuten. Ali gick själv längs vänsterkanten och dribblade sig fram genom Värnamos straffområde, runt stillastående försvarare, och satte bollen i mål.

Målvaktstavla avgjorde

En riktig tavla gav Malmö FF ledningen i den 75:e minuten. MFF-målvakten Johan Dahlin skickade iväg en långboll som Ali sprang på. Värnamomålvakten gick ut alldeles för långt, bollen studsade över honom och Ali hade bara att runda Rasheed och sätta bollen i tomt mål.

— Det kunde ha gått hur som helst. Jag försökte sparka så långt jag kunde. Det gick ju bra, säger Dahlin till Discovery+.

Med drygt tio minuter kvar satte Sebastian Nanasi 3–1 och punkterade matchen.

Det var dock hemmalaget som inledde allra bäst. Värnamo gjorde 1–0 redan efter en minuts spel då Gustav Engvall gick mellan två MFF-spelare och sedan sköt bollen i mål i bortre krysset.

— Jag får den och lyckas tråckla mig förbi två pers och sen sitter den bra i bortre, säger Engvall till Discovery+.

MFF leder inför uppehåll

Hemmalaget fortsatte med en pigg anfallsfotboll, men Malmö tog över allt mer och kvitteringen kom i den 35:e minuten.

— Vi var riktigt dåliga de första 35 minuterna i första halvlek. I andra blev det bättre och de kunde inte straffa oss med sina omställningar, säger Dahlin.

Malmö FF går nu till sommarledigheten som serieledare. Tvåan Elfsborg kan inte gå ikapp i söndagens match mot AIK. Värnamo är elva efter åttonde förlusten i vår.

Kalmar FF klättrade upp på fjärde plats efter 2–1 mot Degerfors. Nahom Girmai svarade för ett mål och en assist. Degerfors är på 13:e plats, och precis som Värnamo har man förlorat åtta matcher.

TT
/
/
AIK
/
/
/
Senaste nytt

Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

Lindberg avgjorde – Gais på allsvensk plats

1 timme sedan
Mållöst i över en timme. Sedan satte Julius Lindberg bollen i nät – och tog Gais upp till den allsvenska direktplatsen. Ett mål och vi vinner, jag är nöjd med min insats, säger han efter 1–0 hemma mot Öster i superettan.

Säsongen över för Hammarbys Erabi

idag 17:38
Säsongen är över för Hammarbys Jusef Erabi. En fotskada, som han råkade ut för i senaste matchen, 1–1 hemma mot IFK Göteborg, stoppar honom från spel under den allsvenska avslutningen.

RF:s styrelsemöte: Information från Nilsson

idag 16:34
Riksidrottsförbundets extrainsatta digitala styrelsemöte var snabbt avklarat. På agendan fanns en punkt: Information från ordförande Karl-Erik Nilsson. "Nästa möte är på fredag", skriver RF:s pressansvariga Anna Setzman till TT.

Ryssland öppnar för jättetrupp i Paralympics

idag 15:18
Internationella paralympiska kommittén, IPK, har beslutat att släppa in ryssar och belarusier i Paralympics i Paris nästa år, men enbart som neutrala aktiva – och kanske även under andra premisser. Detaljerna ska spikas inom kort.

Timrås backkris - två spelare skadade

idag 14:02
Timrå får klara sig utan hockeybackarna Tim Erixon och Elmeri Eronen de kommande sex veckorna efter att båda åkt på frakturer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.