Kim Nilsson tog sig till final i Tyskland. Arkivbild.
Kim Nilsson tog sig till final i Tyskland. Arkivbild. - Foto: Anders Wiklund/TT

Svenska stjärnan imponerade – tog sig till final

Det blev en succéartad lördagskväll i tyska Teterow för svenske speedwaystjärnan Kim Nilsson. 33-åringen imponerade stort och tog sig till final. Men för Fredrik Lindgren gick det inget vidare.


Nilsson fick en lysande start i den fjärde deltävlingen av VM-serien och kunde ta sig till semifinal. Väl där blev det dramatiskt men 33-åringen höll undan och säkrade en finalplats – hans första i grand prix-sammanhang.

I finalen försökte Kim Nilsson pressa och gick tidigt hårt, men det höll inte hela vägen och han slutade fyra. Nilsson fick med sig 14 poäng, vilket gör att han klättrar till en 15:e plats i totalen.

Vann gjorde Bartosz Zmarzlik, som med segern drygar ut sin VM-ledning ytterligare. Polacken har tolv poäng ner till tvåan, Jack Holder från Australien.

— Det är kul att vinna här i Tyskland och jag är jätteglad och stolt. Jag tackar fansen för stödet, säger Zmarzlik i Discoverys sändning.

För Fredrik Lindgren gick det åt skogen. Lindgren kom inte alls i upp nivå och tog sig inte till semifinal. Efteråt var han rejält besviken.

— Det är tråkigt. Det var en dålig prestation med många misstag, och det har man inte råd med på en sådan här nivå. Vi tog många felbeslut, säger Fredrik Lindgren som halkar ner till en fjärdeplats i totalen.

Härnäst väntar den femte deltävlingen i polska Gorzow den 24 juni. 15 juli kommer stjärnförarna till Sverige och Målilla.

TT
/
/
Senaste nytt

Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

Lindberg avgjorde – Gais på allsvensk plats

Mållöst i över en timme. Sedan satte Julius Lindberg bollen i nät – och tog Gais upp till den allsvenska direktplatsen. Ett mål och vi vinner, jag är nöjd med min insats, säger han efter 1–0 hemma mot Öster i superettan.

Säsongen över för Hammarbys Erabi

idag 17:38
Säsongen är över för Hammarbys Jusef Erabi. En fotskada, som han råkade ut för i senaste matchen, 1–1 hemma mot IFK Göteborg, stoppar honom från spel under den allsvenska avslutningen.

RF:s styrelsemöte: Information från Nilsson

idag 16:34
Riksidrottsförbundets extrainsatta digitala styrelsemöte var snabbt avklarat. På agendan fanns en punkt: Information från ordförande Karl-Erik Nilsson. "Nästa möte är på fredag", skriver RF:s pressansvariga Anna Setzman till TT.

Ryssland öppnar för jättetrupp i Paralympics

idag 15:18
Internationella paralympiska kommittén, IPK, har beslutat att släppa in ryssar och belarusier i Paralympics i Paris nästa år, men enbart som neutrala aktiva – och kanske även under andra premisser. Detaljerna ska spikas inom kort.

Timrås backkris - två spelare skadade

idag 14:02
Timrå får klara sig utan hockeybackarna Tim Erixon och Elmeri Eronen de kommande sex veckorna efter att båda åkt på frakturer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.