Rosengårdsmålvakten Teagan Micah, 25, vet redan om hon kommit med eller inte i Australiens trupp till hemma-VM, men får inte avslöja något. Arkivbild.
Rosengårdsmålvakten Teagan Micah, 25, vet redan om hon kommit med eller inte i Australiens trupp till hemma-VM, men får inte avslöja något. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Målvaktens kryptiska VM-svar: "Sova bra i natt"

Rosengårdsmålvakten Teagan Micah är tillbaka efter sin svåra hjärnskakning. Natten till måndag, svensk tid, presenteras Australiens trupp till hemma-VM och 25-åringen vet redan om hon får vara vara med eller inte. Jag kommer att sova bra i natt, säger hon och skrattar.


Det var i början av december i fjol i en Champions League-match på Malmö IP som en Benficaspelare råkade sparka Rosengårdsmålvakten Teagan Micah i huvudet med full kraft.

— Jag trodde hon hade brutit mitt ansikte, när jag åkte till sjukhuset. Men det var inte det. Det var "bara" en hjärnskakning. Hade haft två tidigare och det brukar bli bättre efter en vecka. Men jag mådde bara horribelt, låg två veckor i sängen, sade Teagan Micah till Sydsvenskan i början av juni.

"Många mörka tankar"

Vägen tillbaka har varit lång och många gånger "riktigt, riktigt tuff", säger målvakten till TT efter söndagens 2–1-seger hemma mot IFK Norrköping i damallsvenskan.

— Det var en omfattande hjärnskakning, så du går igenom alla möjliga känslor. När du inte har hälsan så blir man rädd och jag hade många mörka tankar, säger 25-åringen.

I mitten av april började huvudet kännas bättre, men då fick hon en bristning i vaden. Den 14 juni var hon tillbaka mellan Rosengårds stolpar och har nu vaktat målet i fyra raka damallsvenska matcher.

— En stor lättnad. Jag försökte bara titta framåt nu.

Hon har under den mörka skadeperioden haft stor stöttning av Australiens landslagsledning, där Tony Gustavsson är förbundskapten och Jens Fjellström hans assisterande.

"Sova bra i natt"

Natten till måndag, svensk tid, presenteras VM-truppen till hemmamästerskapet, som delas med Nya Zeeland.

TT: Kommer du sitta vaken i natt?

— Vi vet redan, men det blir officiellt i morgon.

Hon kan och vill inte avslöja om hon är med i truppen, men avslutar intervjun kryptiskt.

— Jag kommer att sova bra i natt, säger hon med ett skratt.

Australien spelar sin VM-premiär mot Irland i Sydney den 20 juli och möter sedan även Nigeria och Kanada i sin grupp.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!