Marta gör sitt sista VM.
Marta gör sitt sista VM. - Foto: Eraldo Peres/AP/TT

Marta: "Blir mitt sista VM"

Marta, 37, bekräftar att sommarens fotbolls-VM i Nya Zeeland och Australien blir karriärens sista. Det här blir mitt sista VM. Man måste förstå och inse att det kommer en tid då man måste börja prioritera annorlunda, säger hon.


Martas, som av många är ansedd som den främsta kvinnliga fotbollsspelaren genom tiderna, säsong i det amerikanska klubblaget Orlando har präglats av skador. Trots det valde Brasiliens svenska förbundskapten Pia Sundhage att ta ut henne i VM-truppen.

— Det är overkligt att jag får möjligheten att spela mitt sjätte VM. Jag är väldigt tacksam över att ha varit med i landslaget så länge, säger brasilianskan.

37-åringen gjorde sitt första VM för 20 år sedan. Därtill har hon gjort 17 mål i VM, vilket gör henne till den främste VM-målskytten genom tiderna både på dam- och herrsidan.

I damallsvenskan har Marta representerat Umeå IK, Rosengård och Tyresö. På meritlistan har hon bland annat dubbla OS-silver, ett VM-silver, sju SM-guld och en Champions League-titel (på den tiden hette turneringen Uefa Women's Cup).

Brasilien ingår i VM-grupp F tillsammans med Frankrike, Jamaica och Panama.

Fotbolls-VM pågår mellan 20 juli och 20 augusti.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!