Nederländernas Damaris Egurrola (i mitten) i åttondelsfinalen mot Sydafrika.
Nederländernas Damaris Egurrola (i mitten) i åttondelsfinalen mot Sydafrika. - Foto: Mark Baker

Efter bråket – nu kan Egurrola slå ut gamla laget

Nederländeras Damaris Egurrola tillhörde tidigare tränare Jorge Vildas Spanien. Men efter en intrig med tränaren kan hon i natt, svensk tid, slå ut sina före detta lagkamrater och tränare. Jag bryr mig bara om mina spelare, säger Vilda inför matchen.


Damaris Egurrola föddes i USA med en pappa från Spanien och en mamma från Nederländerna. Den i dag 23-åriga mittfältaren kunde således välja mellan att representera tre stornationer.

Som ungdomsspelare representerade den upphaussade talangen Spanien, och som 19-åring gjorde hon sin första A-landskamp i en träningsmatch mot Kamerun.

Därefter tog det tvärstopp.

"Det är inte sant"

Vad som hände sedan har Damaris Egurrola och Spaniens tränare Jorge Vilda vitt skilda meningar om.

— Vi försökte kalla Damaris två gånger men vi fick höra att hon höll på att byta landslag, sade förbundskaptenen Vilda på en presskonferens 2021.

I en intervju med spanska El Confidencial gick Egurrola direkt till motattack.

— Det är inte sant. Senast jag blev kallad var till träningsmatcherna inför VM 2019. Efter det är det ingen som har ringt mig. Jag förstår att en tränare har rätten att välja sina egna spelare. Men det ger honom inte rätten att ljuga.

Kan få sin första start

I nattens semifinal kan alltså Egurrola nu slå ut sin före detta tränare. Mittfältaren har hoppat in i alla fyra matcher så här långt, men då rutinerade Daniëlle van de Donk är avstängd väntas Egurrola ges sin första start.

— Jag bryr mig bara om våra spelare och jag skulle inte byta någon av mina 23 spelare till någon annan, svarade Vilda på presskonferensen inför matchen när han fick frågor om Egurrola.

TT
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!