Maika Hamano var ledsen efter Japans kvartsfinaluttåg.
Maika Hamano var ledsen efter Japans kvartsfinaluttåg. - Foto: Abbie Parr/AP/TT

Tröstade motståndare: "Ville visa att jag bryr mig"

Hammarbyspelaren Maika Hamano var otröstlig efter att hennes Japan slagits ut av Sverige i VM-kvartsfinalen. Lagkamraten Jonna Andersson gjorde ett försök att trösta. Klart jag blev ledsen av att se henne ledsen, säger svenskan.


Matchen mellan Japan och Sverige i Auckland, Nya Zeeland, blev högdramatisk. Till sist kunde Sverige hålla undan, vinna med 2–1 och får spela semifinal mot Spanien på tisdag.

19-åriga Hammarbytalangen Maika Hamano fick göra sin första VM-minuter när hon fick hoppa in på stopptid.

Det blev också hennes sista för den här gången.

— Jag vet ju sedan klubblaget att hon blir väldigt ledsen och besviken. Jag ser att hon sitter där och för mig är det självklart att gå dit och lugna henne och förklara att hon är en helt fantastisk fotbollsspelare med många mästerskap framför sig. Men det är klart att hon var ledsen, säger Jonna Andersson.

Jonna Andersson försökte stötta sin klubbkompis efteråt.

Andersson hoppas att hennes stöd betydde något.

— Jag hoppas så klart att det var viktigt att känna det. Jag vet att hon har stöd bland kompisarna i landslaget också, men jag ville ändå visa att jag bryr mig om henne och att hon är en fantastisk människa.

Det tog hårt även på Jonna Andersson att se sin klubbkamrat i tårar.

— Klart jag blev ledsen av att se henne ledsen. Jag vet vad det här betyder för henne och vilken otroligt bra spelare hon är. För mig handlade det om att försöka ge henne energi.

Sverige möter Spanien på tisdag klockan 10.00.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!