Så mycket pengar får Armand Duplantis för VM-guldet.
Så mycket pengar får Armand Duplantis för VM-guldet. - Foto: Beate Oma Dahle/TT

Så mycket pengar får Duplantis för VM-guldet

Armand Duplantis tog sitt andra raka VM-guld under friidrott-VM i Budapest. Men hur mycket pengar tjänar superstjärnan när han tar guld?


Armand Duplantis guldregn fortsätter. Med ett hopp på 6,10, som hans motståndare misslyckades med, tog han återigen VM-guld. Efter att guldet var säkrat försökte sig Duplantis även på att ta ett nytt världsrekord och höjde ribban till 6,23. Detta försök skulle visa sig vara för mycket och tidigare 6,10 blev tävlingens högsta godkända hopp.

– Det var kanske den bästa stämningen jag har varit med om. Jag ville bjuda på show. Det var som att tävla på Stockholms stadion. Det var så mycket svenska supportrar där, säger Armand Duplantis till Expressen.

Så mycket tjänar Armand Duplantis efter guldet

Genom sin guldprestation har Armand Duplantis gjort sig förtjänt av en belöning på 750 000 kronor från det internationella friidrottsförbundet. Trots detta är det inte främst pengarna som har betydelse för Duplantis. Om de stora vinstsummorna har Armand Duplantis tidigare sagt till Expressen:

– Så här. Om du hade sagt till mig att jag skulle kunna ta guld och slå världsrekord, men inte tjäna några pengar… det hade varit helt okej. Samtidigt: det är klart att jag vill ha lite pengar. Men det är inte det viktigaste för mig, sade Armand Duplantis till Expressen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!