Sarina Wiegman årets tränare vid en Uefa-gala.
Sarina Wiegman årets tränare vid en Uefa-gala. - Foto: Daniel Cole AP/TT.

"Det gör ont – som tränare och som mamma"

Englands förbundskapten Sarina Wiegman blev utsedd till årets tränare på damsidan. Då passade 53-åringen på att prata om spanska skandalkyssen som har skakat om fotbollsvärlden. Det gör ont, som tränare och som mamma till två döttrar, säger Wiegman.


Få har missat spanska fotbollsordföranden Luis Rubiales agerande under Spaniens VM-guldfirande i Sydney. Rubiales greppade tag i spelaren Jennifer Hermosos nacke och pussade henne på munnen.

Hermoso har beskrivit kyssen som ett övergrepp. Rubiales menar att den skedde i samtycke.

Under torsdagen höll Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, en gala i Monaco i samband med Champions League-lottningen. Diverse priser delades ut, bland annat priset som årets tränare.

På damsidan utsågs Englands förbundskapten Sarina Wiegman efter att ha tagit laget till VM-final i Australien och Nya Zeeland. Wiegman ledde även England till EM-guld i fjol.

53-åringen passade på att tacka spelarna och staben – men också prata om spanska skandalkyssen.

— Det gör ont, som tränare och som mamma till två döttrar. Spelet har utvecklats men det finns fortfarande stora utvecklingsmöjligheter. Jag vill ägna det här priset till spanska landslaget. Laget har gjort ett fantastiskt VM och spelade underhållande fotboll. De ska firas och vi ska lyssna på dem. Jag vill även ge dem en stor applåd, säger Sarina Wiegman.

Luis Rubiales har stängts av Internationella fotbollsförbundet, Fifa, i tre månader.

På herrsidan tog Manchester Citys tränare Pep Guardiola priset.

Årets spelare blev Erling Braut Haaland (Manchester City) och FC Barcelonas Aitana Bonmatí.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!