Fredag 19 Aug
Stockholm

Svensk succé i rugby-EM

Efter två raka segrar i EM är Sveriges rugbydamer klara för VM.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter två raka segrar i EM är Sveriges rugbydamer klara för VM i England nästa år.

I onsdagens match i Enköping vann Sverige mot Spanien med 11-6 efter ännu en dramatisk kamp.

Liksom i matchen mot Italien vände Sverige ett underläge och avgjorde i slutskedet av matchen. Spanien tog ledningen med 6-3 tidigt i andra halvlek. Då trädde Sveriges lagkapten Ulrika Andersson Hall fram och utjämnade till 6-6 på straff. Tio minuter före full tid avgjorde Rebecka Lind, som till vardags spelar i den engelska klubben Richmond, med ett försök.

– Helt otroligt. Vi avgjorde tack vare publikstödet och vår bredd. Vi kan byta hela tiden utan att tappa kvalitet och orkar prestera hela matchen medan spanjorskorna verkade trötta och frustrerade på slutet, säger Göteborgsspelaren Ulrika Andersson Hall till TT.

Onsdagskvällens seger innebär att lördagens avslutande gruppspelsmatch mot Tyskland blir betydelselös. Om Spanien eller Italien skulle komma upp i samma poäng som Sverige avgör inbördes möten.

Slutspelet då? Nej, något sådant blir det inte och det koras följaktligen heller ingen Europamästare.

– Det här mästerskapet fungerar bara som kval, men vi är otroligt nöjda att ha nått VM. Jag var med förra gången vi spelade VM och det var 1998, så det känns väldigt kul att ha nått dit igen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.