Jessie Diggins. Arkivbild.
Jessie Diggins. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

Stjärnans säsongsstart i fara efter återfall

Amerikanska längdstjärnan Jessie Diggins har fått ett återfall i sin ätstörning. Det berättar hon själv på Instagram. Nu kan säsongsstarten vara i fara för 32-åringen.


För några år sedan släppte amerikanskan självbiografin "Brave Enough" i vilken hon berättar hur hon i tonåren led av bulimi.

Instagram berättar Diggins att hon i somras drabbats av ett återfall.

"Den här sommaren har jag, efter tolv bra år, kämpat med min ätstörning. Jag mår mycket bättre nu, men jag ville ändå dela med mig av detta för att visa att det inte är en spikrak resa", skriver hon.

Jessie Diggins är en av skidvärldens mest profilstarka åkare och har ett individuellt VM-guld (Planica 2023) på meritlistan.

Nu kan hennes säsongsstart vara hotad då hon ska ta "ett steg i taget" framöver i karriären.

— Jag kommer endast träna och tävla om det är rätt för mig. Mitt stora mål är att vara 80 år gammal och åka skidor med mina barnbarn. Det vill jag mer än att träna och tävla just nu, säger hon till People.

Diggins utvecklar:

— Med det sagt är jag på en mycket, mycket bättre plats nu så jag tränar och planerar att ansluta till laglägret i höst. Jag skulle verkligen älska att tävla för det ger mig massor av lycka och mening.

TT
/
Relaterat
Senaste nytt

Messi missade ytterligare match

Newcastle tog första CL-segern på 20 år – slog PSG

igår 23:02
Saudiarabien mot Qatar. Eller Newcastle–Paris Saint-Germain i Champions League. Då vann Alexander Isaks gäng med 4–1 – Newcastles första seger i turneringen sedan 2003.

USA tog sjunde raka VM-guldet efter Biles show

igår 22:02
USA är världsmästare i laggymnastik för sjunde gången i följd. Detta efter en rejäl uppvisning av storstjärnan Simone Biles under finalen i Antwerpen.

Hattrick för Troock – stoppade Nybros segertrend

igår 21:46
Nykomlingen Nybros segertrend är över. 0–6 hemma mot AIK blev klubbens första förlust i hockeyallsvenskan. Jag tror det var en läropeng för oss, säger tränaren Tommy Samuelsson till TV4 Play.

Nilsson kan avgå: "Ett av alla tänkbara alternativ"

igår 20:20
Karl-Erik Nilsson överväger att avgå efter kritiken. Det berättar Riksidrottsförbundets ordförande för Göteborgs-Posten. "Det är ett av alla tänkbara alternativ", skriver han.

Gör som Sörenstam – spelar mot herrarna

igår 17:30
Amerikanskan Lexi Thompson kommer att pegga upp på nästa veckas PGA-tourtävling i Nevada.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.