Ollie Watkins stor matchhjälte för Aston Villa.
Ollie Watkins stor matchhjälte för Aston Villa. - Foto: Barrington Coombs/AP/TT

Stjärnan med hattrick i Villas slakt

Aston Villa körde på lördagen över succélaget Brighton hemma på Villa Park. Stekhete Ollie Watkins slog till med ett hattrick i matchen som slutade 6–1.

Den formstarke anfallaren, som avgjorde med matchens enda mål mot Chelsea i förra omgången, behövde bara 14 minuter innan han slog till mot Brighton inför hemmapubliken.

Sju minuter senare var det dags igen med ett välplacerat skott intill stolproten efter att bortalaget drällt med bollen på mittplan. Ett snöpligt självmål i matchminut 26 innebar underläge med 3–0 för Brighton, som inför matchen kom från tre raka segrar och parkerade på en tredjeplats i tabellen.

Roberto De Zerbis mannar kom ut betydligt hetare i andra halvlek och fick in en tidig reducering genom Barcelonalånet Ansu Fati, 20-åringens första mål i klubben. Närmare än så kom man dock inte.

I stället kunde Ollie Watkins fullborda sitt hattrick i matchminut 65 efter ännu ett slarvigt bolltapp från Brighton. Slutresultatet skrevs slutligen till 6–1 efter mål från Jacob Ramsey och Douglas Luiz.

Båda lagen står nu på 15 poäng efter sju matcher.