David Beckham med frun Victoria. Arkivbild.
David Beckham med frun Victoria. Arkivbild. - Foto: Lynne Sladky/AP/TT

David Beckham om sitt livs största misstag: ”Var ett vrak”

Fotbollsikonen David Beckham var "knäckt och deprimerad" efter att ha visats ut när England slogs ut ur VM 1998. Det berättar hans fru Victoria i en ny Netflix-dokumentär.
– Jag var ett vrak, säger David Beckham själv.


I åttondelsfinalen mot Argentina i VM i Frankrike 1998 såg David Beckham rött.

Fotbollsstjärnan – som nu är pensionerad efter en strålande karriär i Manchester United, Real Madrid och Paris Saint-Germain – visades ut efter en spark mot Diego Simeone och England förlorade sedan på straffar.

Efteråt möttes Beckham av hård kritik i hemlandet.

— Han var deprimerad, helt klart kliniskt deprimerad. Och helt knäckt, säger frun Victoria Beckham i en ny dokumentär som släpps på Netflix på onsdag.

David Beckham om misstaget – berättar i Netflix-dokumentär 

Hemma i England hängdes dockor i galgar med hans namn på ryggen.

— Jag önskar att det funnits ett piller som hade kunnat radera det ur mitt minne. Jag gjorde ett dumt misstag som förändrade mitt liv, säger David Beckham.

Livet efteråt blev inte enklare.

— Vart jag än gick spottade och skrek folk på mig. Det var tufft. Jag åt inte, jag sov inte. Jag var ett vrak. Jag visste inte vad jag skulle göra.

— Mina föräldrar drabbades och jag kan inte förlåta mig själv för det. Allt hände på grund av mitt misstag. Jag är 47 år gammal nu men jag grämer mig fortfarande över det.

David Beckham fick rött kort mot Argentina. Arkivbild.
TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!