Mattias Grafström (till vänster) var med Fifas ordförande Gianni Infantino (näst längst till höger) och träffade den dåvarande amerikanske presidenten Donald Trump i Vita Huset 2018.
Mattias Grafström (till vänster) var med Fifas ordförande Gianni Infantino (näst längst till höger) och träffade den dåvarande amerikanske presidenten Donald Trump i Vita Huset 2018. - Foto: Evan Vucci/AP/TT

Svensken ny generalsekreterare i Fifa

Svensken Mattias Grafström blir högsta tjänsteman på Internationella fotbollsförbundet Fifa då han har utsetts till tillfällig generalsekreterare.


Grafström var vice generalsekreterare bakom Fatma Samoura och storfavorit till att ta över efter senegalesiskan som i somras meddelade att hon lämnar Fifa vid nyår.

Det är inte känt varför Fifa på onsdagen utnämnde Grafström till interimistisk generalsekreterare med omedelbar verkan, eftersom Samoura ska lämna sin post först vid årsskiftet.

Grafström är jurist och har arbetat i Fifa sedan 2016 och har bland annat varit stabschef till ordföranden Gianni Infantino. 2020 utsågs han till vice generalsekreterare.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!