Arsenal besegrade Manchester City.
Arsenal besegrade Manchester City. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT.

Arsenal vann stormötet– Martinelli stor hjälte

Arsenal vann stormötet mot Manchester City med 1–0. Londonklubben säkrade tre tunga poäng efter ett sent mål av Gabriel Martinelli. Jag tycker alla har sin del i segern, säger Martinelli i Viaplays sändning.

Visserligen bjöd matchen på en del målchanser, men inget av lagen lyckades få bollen i mål.

I den första halvleken kom Citys kroatiske mittfältare Mateo Kovacic sent in i en duell med Arsenals Martin Ødegaard, en situation som mycket väl hade kunnat bli rött för kroaten. Men domaren Michael Oliver, och VAR-rummet, nöjde sig med ett gult kort.

Mer än så bjöd inte första halvlek på, och det var inte förrns i toppmötets slutminuter som målnollan skulle spräckas.

Med fyra minuter kvar av ordinarie speltid fick Arsenals Gabriel Martinelli skottläge, och brassen tog den och satte matchens enda mål och gav Arsenal tre blytunga poäng.

— Jag tycker alla har sin del i segern. Jag gjorde målet men det var hela laget, ledningen och fansen som gjorde det. Jag är glad, säger matchhjälten i Viaplays sändning.

Lagkamraten Gabriel Jesus:

— Alla vet hur svårt det är att spela mot dem (Manchester City), även när de spelar på bortaplan. Men det är inte omöjligt att slå dem.

— Jag är väldigt glad för Gabbi (Gabriel Martinelli). Han kommer in och hjälper oss. Det visar hur starkt vårt lag är.

Manchester City kom senast från en tung förlust borta mot Wolverhampton (1–2). Det var lagets första den här PL-säsongen.

I och med förlusten tappar nu den regerande Premier League-mästaren serieledningen. Arsenal däremot, de går upp i delad serieledning på 20 poäng, lika många som stadsrivalen Tottenham.