Armand Duplantis saknar ett rekord i samlingen.
Armand Duplantis saknar ett rekord i samlingen. - Foto: Beate Oma Dahle & Ashley Landis

Armand Duplantis ilska – blev blåst på rekordhopp: "Det är helt galet"

Världens bästa stavhoppare, Armand Duplantis, har vunnit i princip allt som går att vinna. Men ett rekord saknar han ännu. I OS i Tokyo menar han att han blev blåst på möjligheten att sätta nytt olympiskt rekord.


Det svenska stavhoppsundret Armand Duplantis har vunnit i princip allt som går att vinna. Men en sak saknar han, vilket är en nagel i ögat på världens bästa stavhoppare.

Sanningen bakom Duplantis rekordmetod

Armand Duplantis jakt på rekordet

I sin ännu relativt korta karriär har han vunnit VM-guld, EM-guld och OS-guld. Utöver det har han även mäktat med hela sju världsrekord.

I en intervju med en av sina sponsorer, Eton Shirts, berättar Duplantis dock om ett rekord han ännu inte lyckats ta.

– Jag har åstadkommit så mycket i min karriär, men en sak som är kvar är att slå det olympiska rekordet. Det är det enda jag inte har gjort i den här sporten än. Jag har slagit världsrekord, men att ha det olympiska rekordet skulle verkligen vara speciellt för mig, säger han i intervjun.

Här är Mondo Duplantis saftiga vinstsumma – efter världsrekordet

Armand Duplantis: "Det mest korkade någonsin"

För tidningen Expressen vidareutvecklar ”Mondo” resonemanget och lägger skulden för att inte ha nått rekordet på OS-arrangören.

– Jag blev mer eller mindre blåst i Tokyo, eftersom höjningsschemat inte gick upp på det olympiska rekordet.

Istället för att gå upp på det nuvarande OS-rekordet 6,03 meter höjdes ribban till 6,02 meter, en höjd Mondo klarade och tog OS-guld. 

– Det är typ första gången i historien det inte gjorde det. Det är helt galet och det mest korkade någonsin, säger han upprört.

Nästa sommar beger sig dock Armand Duplantis till Paris för OS 2024 med siktet inställt på både guld och olympiskt rekord.

Mångmiljonregn över Armand Duplantis – så mycket pengar tjänar stavstjärnan

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!