Real Madrids Rodrygo firar sitt mål i 3–0-segern mot Braga.
Real Madrids Rodrygo firar sitt mål i 3–0-segern mot Braga. - Foto: Jose Breton/AP/TT

Hundraprocentiga Real och Bayern vidare

Man har inte råd att bränna ett sådant läge som Braga fick mot Real Madrid. Efter straffmissen var Real ostoppbart, och genom fjärde raka segern, 3–0, är platsen i Champions Leagues åttondelsfinal spikad. Ytterligare tre lag säkrade avancemang.

Real Madrid, Bayern München, Inter och Real Sociedad kan alla börja blicka mot Champions Leagues slutspelsträd. De två förstnämnda tack vare hundraprocentig poängutdelning så här långt.

I den sjätte minuten stegade Alvaro Djalo fram för att ge portugisiska Braga en drömstart borta mot Real Madrid. Men Andrij Lunin stod i vägen, och efter ukrainarens straffräddning gick det bara utför för Braga.

Kryss i Neapel

Brahim Diaz satte 1–0 för Real i den 27:e minuten och efter runt en timmes spel punkterade Vinicius Júnior och Rodrygo matchen genom var sitt mål inom loppet av ett par minuter.

Vilket lag som gör Real sällskap från grupp C är inte klart. Detta efter att en bedrövlig förlustsvit tagit slut. Efter tolv raka nederlag, både liga- och cupspel inräknat, lyckades tyska Union Berlin sno åt sig en poäng borta mot Napoli. David Datro Fofana fixade biffen när han kvitterade till 1–1 i den andra halvleken.

Det var också Union Berlins allra första poäng i Champions League, och Fofanas första mål på nästan ett år.

Napoli får därmed vänta på att fira avancemanget från grupp C. Fyra poäng skiljer ner till trean Braga med två omgångar kvar att spela.

Arsenal nära avancemang

I grupp A har Bayern München, precis som Real Madrid, gått rent. Fjärde raka segern, 2–1 hemma mot Galatasaray, säkrade även tyskarnas avancemang. Bakom Bayern är det helt öppet om den andra platsen, med tre lag – FC Köpenhamn, Galatasaray och Manchester United – inom en poäng.

Båda slutspelsplatserna är paxade i grupp D. Inter slog Salzburg med 1–0 och Real Sociedad besegrade Benfica med 3–1, vilket avgjorde saken redan på onsdagskvällen.

Arsenal får samtidigt vänta på att fira en plats i åttondelsfinalerna. 2–0-segern hemma mot Sevilla var ett stort steg på vägen, men eftersom PSV Eindhoven samtidigt slog Lens (1–0) i den andra matchen i grupp B, är Londonlaget ännu inte helt klart.