Calle Halfvarsson debuterade i världscupen 2009.
Calle Halfvarsson debuterade i världscupen 2009. - Foto: Christine Olsson/TT & Henrik Montgomery/TT

Calle Halfvarssons tillgångar – så mycket tjänar skidkungen

Längdskidåkaren Calle Halfvarsson slog igenom 2009 när han debuterade i världscupen. Men hur mycket tjänar egentligen skidåkaren från Kopparberg? Och hur går det för det egna bolaget? Nyheter24 reder ut just det.


Längdskidåkaren Calle Halfvarsson slog igenom med dunder och brak när han debuterade i världscupen 2009. Den första segern kom dock att vänta på sig då han slutade överst på prispallen först i december 2013. 

Sedan dess har det hunnit bli 22 pallplatser samt tre olympiska spel, dock utan vidare framgång. Utöver världscup och OS har Halfvarsson även kammat hem tre VM-medaljer.

Pengaregn över Hanna Öberg – så mycket fick skidskytten för VM-succén

Calle Halfvarssons tillgångar – så mycket tjänar längdskidåkaren

Sedan 2013 är Calle Halfvarsson vd för det egna bolaget Calle Halfvarsson AB, vars syfte är att bedriva tränings- och tävlingsverksamhet inom längdskidåkning samt utbildning gällande konditionsidrotter.

Under 2022 redovisade företaget en omsättning på 809 000 kronor. Under samma period var bolagets resultat -372 000 kronor. Samtidigt uppgick bolagets tillgångar till 534 000 kronor.

I en intervju med Expressen har Halfvarsson uttalat sig om hur han ser på pengar.

– Ofta drar jag ändå in över miljonen per år, men det blir inget kvar ändå i slutändan. Vissa kan lägga pengar på hög. Men jag har aldrig riktigt funkat så. Ända sedan jag var 20 år och började tjäna pengar på den här sporten har jag köpt roliga grejer och haft kul i stället. 

När det kommer till Halfvarssons privatekonomi så redovisades en intjänad förvärvsinkomst under 2022 på 541 427 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av. Om summan fördelas över 12 månader innebär det att han hade en genomsnittlig månadslön på 45 118 kronor.

Allt om Elvira Öberg: Miljonerna, pojkvännen och tabletterna som gjorde henne bäst

/
/
Senaste nytt

Kramer klar för VM-final: "Nära att skita sig"

Montler åtta i VM-finalen: "Det fanns inte där"

1 timme sedan
Thobias Montler lyckades inte försvara sitt VM-silver från Belgrad 2022. I finalen i Glasgow slutade svensken åtta. Jag krigar för det i dag, men det fanns inte där, säger han. Dominanten Miltiadis Tentoglou, Grekland, vann igen.

Claesson om Tomasson: "Nytänk och ny energi"

2 timmar sedan
De svenska spelarna i danska ligan ser positivt på att en dansk tränare nu ska leda det svenska landslaget. Lite nytänk, jag tror det kommer att bli bra, säger rutinerade landslagsspelaren Viktor Claesson.

Sagström tappade i ledarbollen – igen

3 timmar sedan
Madelene Sagström och ledarboll har inte varit någon bra kombination de senaste veckorna. Svenskan har tappat till 17:e plats i LPGA-tourtävlingen i Singapore.

Sundling fyra när Pärmäkoski vann på hemmaplan

3 timmar sedan
Skidveteranen Krista Pärmäkoski fick jubla i Lahtis när hon vann sitt första världscuplopp på sex år. Svenskorna missade alla pallen – Jonna Sundling var bäst med en fjärdeplats.

Almtuna klart för kval efter seger mot Djurgården

idag 09:20
Efter seger, 2-1 (1-0, 0-1, 1-0), på hemmaplan mot Djurgården står det klart att Almtuna efter en bra säsong i Hockeyallsvenskan är klart för kval till Hockeyallsvenska slutspelet.