Victor Nilsson Lindelöf, till höger, firar sitt segermål.
Victor Nilsson Lindelöf, till höger, firar sitt segermål. - Foto: Jon Super/AP/TT

Lindelöf målskytt – frälste krisande United

Manchester United tog tre ytterst välbehövliga poäng hemma mot Luton. Det kan man tacka Victor Nilsson Lindelöf för. Svensken gjorde matchens enda mål i 1–0-segern.

Storlaget har inte fått någon lätt start på säsongen. I veckan blev det dessutom förlust med 3–4 mot Köpenhamn i Champions League.

Vinst var ett krav för Erik ten Hags mannar inför hemmamötet med nykomlingen Luton.

Det levererade man, om än med knapp marginal.

Efter en mållös första halvlek fick United en hörna i den 59:e minuten. Och efter lite flipperspel hamnade bollen vid Victor Nilsson Lindelöfs fötter.

Mittbacken nöp till och 1–0 var ett faktum. Det var svenskens första mål för säsongen och fjärde totalt i Unitedtröjan.

Fler mål blev det inte och tre sköna poäng in på kontot för det krisande storlaget som lidit av stora skadeproblem i säsongsupptakten.

På den fronten blev det dock smolk i glädjebägaren då danska duon Christan Eriksen och Rasmus Højlund båda klev ut skadade.

Arsenal vann också. Londonlaget hemmabesegrade Burnley med 3–1 efter ett spektakulärt tredje mål av Oleksandr Zintjenko.

Lika bra gick det inte för stadsrivalen Tottenham. "Spurs" hade ledningen mot Wolverhampton in på stopptid men föll med 1–2 efter två sena mål.