Hockeystjärnan Erik Karlsson fick Victoriapriset i somras – men är inte nominerad till något pris på Idrottsgalan. Arkivbild.
Hockeystjärnan Erik Karlsson fick Victoriapriset i somras – men är inte nominerad till något pris på Idrottsgalan. Arkivbild. - Foto: Gene J. Puskar/AP/TT

Karlsson nobbas trots rekordsäsong

Armand Duplantis och Sarah Sjöström har chans att ta hem priser på Idrottsgalan, som tillkännagett årets nomineringar. Erik Karlsson får däremot nobben trots en rekordsäsong i NHL.


VM-guld och ytterligare en putsning av det egna världsrekordet – stavhopparen Armand Duplantis hade en enastående säsong 2023. Detsamma gäller Sarah Sjöström som simmade hem två guld på VM i somras och som även slog sitt eget världsrekord.

Nu har stjärnorna chans att ta hem priser på Idrottsgalan, som tillkännagett årets nomineringar. Duplantis och Sjöström är nominerade i kategorierna årets manlige respektive kvinnliga idrottare, samt årets prestation.

Även diskuskastaren Daniel Ståhl, som trots en motig fjolårssäsong tog hem sitt andra VM-guld i karriären efter ett jättekast i sista omgången, är dubbelt nominerad i samma kategorier.

Noterbart är att hockeystjärnan Erik Karlsson – som blev förste back på 30 år i NHL att göra minst 100 poäng under en säsong – inte är nominerad till något pris.

I kategorin årets nykomling finns bland andra golfstjärnan Ludvig Åberg, 24, som gjort succé på USA-touren och som tog plats i Europas Ryder Cup-lag.

Idrottsgalan hålls i Friends arena den 22 januari och direktsänds i SVT.

Sarah Sjöströms dubbla guldmedaljer från sim-VM i Fukuoka, Japan, i somras kan ge utdelning även på Idrottsgalan. Arkivbild.
TT
/
SVT
/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!