Torontos William Nylander (88) jublar tillsammans med Auston Matthews, till höger, efter att ha gjort poäng för 17:e matchen i rad.
Torontos William Nylander (88) jublar tillsammans med Auston Matthews, till höger, efter att ha gjort poäng för 17:e matchen i rad. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Nylander avgjorde – supersviten uppe i 17 matcher

William Nylanders galna supersvit fortsätter. Han blev segerskytt i förlängningen mot Minnesota, 4–3, i Avicii arena och gjorde poäng för 17:e matchen i rad. Jag är väldigt imponerad, säger Mats Sundin i Viaplays sändning.


Den 27-årige svensken är NHL-kung i Stockholm den här veckan. Förutom segermålet noterades han för en assist.

Han lämnar Stockholm med fem gjorda poäng på två matcher. Mot Detroit i fredags gjorde han ett mål och två assist.

Nylander slog klubbrekordet i Toronto för den längsta poängsviten i början säsongen när han gjorde poäng för nionde matchen i rad natten till den 1 november.

Sedan har 27-åringen bara fortsatt att förlänga klubbrekordet i Toronto Maple Leafs, ett av original 6-lagen som gjorde sin första NHL-säsong för över hundra år sedan, 1917-18.

Totalt står Nylander på 27 poäng (12 mål+15 assist) och ligger delad fyra i NHL:s poängliga.

Torontolegendaren Mats Sundin, 13 säsonger i Maple Leafs varav 10 som lagkapten, gjorde poäng i 30 raka matcher för sin första NHL-klubb Quebec Nordiques och hyllar Nylander:

— Han har utvecklats och är ännu bättre än vad han var i fjol när han hade en stark säsong. Jag är väldigt imponerad, säger han till Viaplay.

Matchen avrundade Global Series i Stockholm där fyra matcher med totalt fyra lag dragit fulla hus fyra dagar i rad.

Toronto såg ut att ha tagit segergreppet via ett tidigt 3–1-mål i tredje perioden, men Minnesota gick i kapp och ordnade förlängning och Joel Eriksson Ek och Jonas Brodin noterades för passningspoäng till varsitt mål. Mats Zuccarello svarade för 3–3-målet.

Minnesota åkte på andra raka nederlaget i Stockholm och har en förlustsvit på fem raka matcher.

TT
/
/
/
nhl
/
Senaste nytt

Guldtränaren tar över Linköping: "En stor ära"

Straffar avgjorde för HV 71 mot Örebro Hockey

1 timme sedan
HV 71 mötte Örebro Hockey hemma i en match i SHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Henrik Borgström för.

Seger för Malmö – steg åt rätt håll mot Oskarshamn

1 timme sedan
Malmö har varit i en svacka med fyra förluster i rad i SHL. Men hemma mot Oskarshamn bröts den sviten. Det blev 4-3 (1-0, 2-0, 0-3, 1-0) efter förlängning i matchen i Malmö Arena.

Tungt för Växjö – Leksand bröt fina vinstsviten

1 timme sedan
Växjö har haft en stark period i SHL och inför matchen hemma mot Leksand hade laget tagit sex raka segrar. På torsdagen tog det stopp och matchen i Vida Arena slutade 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1) efter straffar. Det var första förlusten sedan den 2 november för Växjö.

Förlustsviten bruten för Linköping

1 timme sedan
4-0 (2-0, 1-0, 1-0) slutade matchen i SHL mellan Linköping och gästande Modo Hockey. Det betyder att Linköping äntligen bröt sin svit med fyra raka förluster.

Ibrahim Watson-Boye fixade segern för Borås Basket

1 timme sedan
Det blev ett riktigt poängfyrverkeri för Borås Baskets Ibrahim Watson-Boye i matchen mellan Borås Basket och Umeå i Svenska Basketligan herr. Ibrahim Watson-Boye stod för hela 30 poäng i matchen som Borås Basket vann på hemmaplan med 90-70 (19-24, 27-15, 19-11, 25-20).