Sveriges Emil Forsberg jublar och gratuleras av Albin Ekdal och Jens Cajuste efter sitt 2–0-mål.
Sveriges Emil Forsberg jublar och gratuleras av Albin Ekdal och Jens Cajuste efter sitt 2–0-mål. - Foto: Christine Olsson/TT

Svensk seger i Janne Anderssons avsked

Janne Andersson fick avsluta förbundskaptenstiden som vinnare.


Fotbollslandslaget rundade av ett annars blekt EM-kval med att besegra Estland med 2–0 på Friends arena inför 11 201 åskådare.

Viktor Claesson gjorde ledningsmålet i 22:a minuten och Emil Forsberg ökade på till 2–0 i den 55:e minuten.

Efter att ha missat EM-slutspelet i Tyskland nästa sommar kliver nu Janne Andersson av som förbundskapten.

Det var avsked även för mittfältaren Albin Ekdal som i sin 70:e och sista landskamp fick bära kaptensbindeln. Han byttes ut i den 71:a minuten.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Guldtränaren tar över Linköping: "En stor ära"

1 timme sedan

Straffar avgjorde för HV 71 mot Örebro Hockey

1 timme sedan
HV 71 mötte Örebro Hockey hemma i en match i SHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Henrik Borgström för.

Seger för Malmö – steg åt rätt håll mot Oskarshamn

1 timme sedan
Malmö har varit i en svacka med fyra förluster i rad i SHL. Men hemma mot Oskarshamn bröts den sviten. Det blev 4-3 (1-0, 2-0, 0-3, 1-0) efter förlängning i matchen i Malmö Arena.

Tungt för Växjö – Leksand bröt fina vinstsviten

1 timme sedan
Växjö har haft en stark period i SHL och inför matchen hemma mot Leksand hade laget tagit sex raka segrar. På torsdagen tog det stopp och matchen i Vida Arena slutade 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1) efter straffar. Det var första förlusten sedan den 2 november för Växjö.

Förlustsviten bruten för Linköping

1 timme sedan
4-0 (2-0, 1-0, 1-0) slutade matchen i SHL mellan Linköping och gästande Modo Hockey. Det betyder att Linköping äntligen bröt sin svit med fyra raka förluster.

Ibrahim Watson-Boye fixade segern för Borås Basket

1 timme sedan
Det blev ett riktigt poängfyrverkeri för Borås Baskets Ibrahim Watson-Boye i matchen mellan Borås Basket och Umeå i Svenska Basketligan herr. Ibrahim Watson-Boye stod för hela 30 poäng i matchen som Borås Basket vann på hemmaplan med 90-70 (19-24, 27-15, 19-11, 25-20).