Shui Qingxia ledde Kinas damlandslag i fotboll till VM. Nu får hon sparken. Arkivbild.
Shui Qingxia ledde Kinas damlandslag i fotboll till VM. Nu får hon sparken. Arkivbild. - Foto: Gary Day/AP/TT

Först hyllad – sedan sparkades förbundskaptenen

För några veckor sedan utsågs Shui Qingxia, Kinas första kvinnliga förbundskapten i fotboll, till årets tränare i asiatisk fotboll för 2022.


Nu får hon sparken. Skälet är att hon inte lyckades ta damlandslaget till OS i Paris nästa år, vilket fått supportrarna att vända sig emot henne.

En tillfällig ersättare ska leda landslaget i två landskamper mot USA i december innan en permanent lösning är på plats.

Shui var förbundskapten i två år och tog laget till seger i Asiatiska mästerskapen 2022. Kina kvalificerade sig även för VM i år där man åkte ut i gruppspelet.

TT
/
USA
/
Senaste nytt

Norges galna premiärkross: 43–11

2 timmar sedan

United illa ute i CL – efter nytt poängtapp

igår 20:44
Manchester United lever farligt i Champions Leagues gruppspel. Den engelska storklubben tappade en tvåmålsledning borta mot Galatasaray. Efter 3–3 är ett avancemang nu allt längre bort.

Hagström covid-sjuk – missar Gällivare

igår 19:18
Skidstjärnorna Jonna Sundling, Linn Svahn, Frida Karlsson och William Poromaa har sedan tidigare testats positivt för covid-19.

Stjärnan missar Häckenmatchen

igår 18:24
Bayer Leverkusen-stjärnan Florian Wirtz missar Europa League-matchen mot Häcken på torsdagskvällen.

Klart: Sverige utslaget i OS-kampen

igår 18:06
Sverige är utslaget i kampen om att få vinter-OS och Paralympics 2030. Internationella olympiska kommittén (IOK) valde att gå vidare med Frankrike.

Fotbollsproffs och lagkompisar: Här är kärleksparen i handbollslandslaget

igår 17:34
En är fotbollsproffs, en är tränare och en tredje är lagkompisens bror. Här är kärleksparen i det svenska handbollslandslaget.