Ruben van Bommel med bollen i en ligamatch med AZ. Arkivbild.
Ruben van Bommel med bollen i en ligamatch med AZ. Arkivbild. - Foto: Peter Dejong/AP/TT

Legendarens son sänkte Sverige – illa ute i kvalet

Sveriges U21-landslag halkar efter i kvalspelet till EM 2025. Hemma mot Nederländerna tappade de en ledning och förlorade – efter två mål av Ruben van Bommel.


Men det började bra för Sverige på hemmaplan i Borås. Sebastian Nanasi, som nyligen vann SM-guld med Malmö och utsågs till allsvenskans bästa spelare, gav Sverige ledningen i den första halvleken. Via en nederländsk spelare satte han 1–0 – ett mål som var Nederländernas första insläppta i hela EM-kvalet.

Men den svenska ledningen varade bara i två minuter. Sontje Hansen kvitterade för gästerna.

I den andra halvleken tog sedan Nederländerna ledningen genom ett namn som klingar bekant för fotbollssupportrar. Ruben van Bommel, son till Mark van Bommel, placerade behärskat in 2–1. Ruben spelar till vardags i nederländska AZ och Mark representerade under sin långa karriär bland annat Barcelona, Bayern München och AC Milan.

På tilläggstid blev det sedan händelserikt. Noah Ohio kontrade in 3–1 till Nederländerna innan Joakim Persson reducerade för Sverige. Ruben van Bommel satte sedan 4–2 vilket blev slutresultatet.

Ett resultat som innebär att Sverige halkar efter ännu mer i kampen om en EM-plats. Nederländerna (med en match mer spelad) toppar gruppen på 18 poäng. Georgien ligger tvåa på 10 poäng och Sverige är trea på 7 poäng. Ettan går till EM och tvåan till playoff.

TT
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Guldtränaren tar över Linköping: "En stor ära"

1 timme sedan

Straffar avgjorde för HV 71 mot Örebro Hockey

1 timme sedan
HV 71 mötte Örebro Hockey hemma i en match i SHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Henrik Borgström för.

Seger för Malmö – steg åt rätt håll mot Oskarshamn

2 timmar sedan
Malmö har varit i en svacka med fyra förluster i rad i SHL. Men hemma mot Oskarshamn bröts den sviten. Det blev 4-3 (1-0, 2-0, 0-3, 1-0) efter förlängning i matchen i Malmö Arena.

Tungt för Växjö – Leksand bröt fina vinstsviten

2 timmar sedan
Växjö har haft en stark period i SHL och inför matchen hemma mot Leksand hade laget tagit sex raka segrar. På torsdagen tog det stopp och matchen i Vida Arena slutade 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1) efter straffar. Det var första förlusten sedan den 2 november för Växjö.

Förlustsviten bruten för Linköping

2 timmar sedan
4-0 (2-0, 1-0, 1-0) slutade matchen i SHL mellan Linköping och gästande Modo Hockey. Det betyder att Linköping äntligen bröt sin svit med fyra raka förluster.

Ibrahim Watson-Boye fixade segern för Borås Basket

2 timmar sedan
Det blev ett riktigt poängfyrverkeri för Borås Baskets Ibrahim Watson-Boye i matchen mellan Borås Basket och Umeå i Svenska Basketligan herr. Ibrahim Watson-Boye stod för hela 30 poäng i matchen som Borås Basket vann på hemmaplan med 90-70 (19-24, 27-15, 19-11, 25-20).