Hammarbys målvakt Anna Tamminen årets 'MVP'. Arkivbild.
Hammarbys målvakt Anna Tamminen årets 'MVP'. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Hammarbys storslam – Tamminen årets spelare

Anna Tamminen är damallsvenskans bästa spelare. Den finländska målvakten var en nyckelspelare när Hammarby säkrade SM-guldet efter en superrysare. Tamminen höll under säsongen 13 nollor.


— Det här var något jag inte hade förväntat mig. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag vill tacka hela laget som var skickliga på att blockera många skott. Vi jobbade tillsammans så det var inte bara jag. Nästa säsong blir det fler hållna nollor, säger 29-åringen i Aftonbladets sändning.

"Bajen" skördade fler priser under kvällen. Madelen Janogy röstades fram till årets anfallare och Pablo Piñones-Arce blev årets tränare.

— Jag är väldigt stolt och glad. Vi i ledarstaben är ingenting utan spelarna. Jag ska passa på att njuta av den här tiden med gänget sen ska jag försöka landa i allt, säger Hammarbys guldtränare.

TT
/
Senaste nytt

Norges galna premiärkross: 43–11

3 timmar sedan

United illa ute i CL – efter nytt poängtapp

igår 20:44
Manchester United lever farligt i Champions Leagues gruppspel. Den engelska storklubben tappade en tvåmålsledning borta mot Galatasaray. Efter 3–3 är ett avancemang nu allt längre bort.

Hagström covid-sjuk – missar Gällivare

igår 19:18
Skidstjärnorna Jonna Sundling, Linn Svahn, Frida Karlsson och William Poromaa har sedan tidigare testats positivt för covid-19.

Stjärnan missar Häckenmatchen

igår 18:24
Bayer Leverkusen-stjärnan Florian Wirtz missar Europa League-matchen mot Häcken på torsdagskvällen.

Klart: Sverige utslaget i OS-kampen

igår 18:06
Sverige är utslaget i kampen om att få vinter-OS och Paralympics 2030. Internationella olympiska kommittén (IOK) valde att gå vidare med Frankrike.

Fotbollsproffs och lagkompisar: Här är kärleksparen i handbollslandslaget

igår 17:34
En är fotbollsproffs, en är tränare och en tredje är lagkompisens bror. Här är kärleksparen i det svenska handbollslandslaget.