Sebastian Samuelsson under herrarnas distanslopp över 20 kilometer under världscupen i skidskytte på Östersunds skidstadion.
Sebastian Samuelsson under herrarnas distanslopp över 20 kilometer under världscupen i skidskytte på Östersunds skidstadion. - Foto: Anders Wiklund/TT

Dubbla svenska pallmissar: "Besviken"

Succé med seger i singelmixedstafetten. Men i distansloppen missade svenskarna pallen i världscuppremiären på hemmaplan. Sebastian Samuelsson bommade tre skott, var snabb i spåret och slutade sjua. Jag är besviken, säger han till SVT.


När skidskyttets världscup drog i gång på Östersunds skidskyttestadion på lördagen inledde Sverige med en seger i singelmixedstafetten (Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg) och en sjätteplats i mixedstafetten (Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin, Anna Magnusson, Elvira Öberg).

På söndagen uteblev däremot de svenska framgångarna. Linn Persson blev bästa svenska i damernas distanslopp över 15 kilometer med en 15:e-plats. Sebastian Samuelsson blev bäst bland de svenska herrarna med en preliminär sjundeplats på 20 kilometer.

Fin form

— Jag är besviken med min första ståserie (två bom). Formen är det inget fel på men det är klart att jag är besviken på att jag inte tar chansen när jag har den tidigare, säger Samuelsson till SVT.

Tysken Roman Rees vann herrloppet, drygt 40 sekunder före Samuelsson som var omkring 15 sekunder från pallen. Rees landsman Justus Strelow blev tvåa och norrmannen Johannes Thingnes Bø trea.

Herrarna har tre vilodagar i Östersund innan de kör stafett på torsdag. Damerna har två vilodagar innan världscuppremiären fortsätter med stafett på onsdag.

Ingen oro

— Jag har självförtroende i spåren. Sen är det surt att jag inte får till det på vallen. Jag tycker jag gör ett bättre jobb än i går men jag får inte ut något av det. Klart det är frustrerande när man gör jobbet men det ändå inte sitter, säger Elvira Öberg, som slutade 39:a i damernas distanslopp.

— Jag tycker inte att man ska vara orolig över skyttet generellt. Det är alltid lite speciellt i början på säsongen att hitta rätt. Det var lite bättre känsla i går i åkningen. Det blir bra med några dagar vila nu inför stafetten, säger Hanna Öberg som blev 16:e.

TT
/
SVT
/
/
Senaste nytt

Salmings VM-konkurrent illa skadad – bars ut på bår

Tomasson: "Jag vill underhålla fansen"

Jon Dahl Tomasson ser fram emot att skapa ett offensivt svenskt landslag. SvFF har varit väldigt tydliga från början. Min uppgift är att skapa en nationell identitet. Ett offensivt spelsätt, säger han.

Poromaa sjuk – har åkt hem till Sverige

Svenska skidstjärnan William Poromaa har blivit sjuk och missar helgens världscuptävlingar i Lahtis i Finland.

Tomasson: "Jag vill underhålla fansen"

1 timme sedan
Jon Dahl Tomasson ser fram emot att skapa ett offensivt svenskt landslag. SvFF har varit väldigt tydliga från början. Min uppgift är att skapa en nationell identitet. Ett offensivt spelsätt, säger han.

Det här är herrlandslagets nye förbundskapten

1 timme sedan
Jon Dahl Tomasson är herrlandslagets nye förbundskapten i fotboll. Vem är 47-åringen? Och vad har han åstadkommit under spelar- och tränarkarriären? Här är det viktigaste du bör veta om dansken.

Positiva besked om Kristoffer Olsson: "Han är stabil"

2 timmar sedan
FC Midtjyllands assisterande tränare, Arne Sandstö, har i en intervju med norska NTB uttalat sig om den svenska fotbollsstjärnan Kristoffer Olssons tillstånd.