På onsdagen sken de svenska spelarna i kapp med solen i Luzern. På torsdagen kunde träningen inte ens genomföras som planerat på grund av snökaos i den schweiziska staden.
På onsdagen sken de svenska spelarna i kapp med solen i Luzern. På torsdagen kunde träningen inte ens genomföras som planerat på grund av snökaos i den schweiziska staden. - Foto: Jessica Gow/TT

Snökaos för landslaget inför ödesmatchen

Sverige har hamnat i ett snökaos inför ödesmatchen mot Schweiz. Den sista träningen har ännu inte gått att genomföra.


Vid 12-tiden på torsdagen skulle de svenska fotbollsdamerna ha inlett sin träning på fredagens matcharena i Luzern. Men ett snöfall som aldrig tycktes sina satte stopp för de planerna.

"På grund av den snö som fallit under hela morgonen och förmiddagen har nu beslut fattats tillsammans med schweiziska organisationen att skjuta fram vår träning", skriver landslagets presschef Fredrik Madestam i ett meddelande.

Ny planerad träningsstart är kl 16 på torsdagseftermiddagen.

Vädret i Luzern har varit lynnigt inför fredagens Nations League-möte. Det svenska landslaget möttes av iskallt regn vid ankomst till Schweiz i måndags medan onsdagens träning genomfördes i strålande sol.

Torsdagen och fredagen har prognosen dock pekat på kraftig nederbörd, stora mängder snö eller regn har utlovats.

— Man har spelat under x antal konstiga och roliga väderförhållanden. När man väl spelar så tänker man inte skitmycket på det. Men det är klart, när man känner på planen och den är hård, mjuk eller om det är vatten överallt – jag tänker bara på bilderna från när Irland spelade i Nations League och passningarna inte ens gick fram ... jag hoppas inte att det blir så i alla fall, sade Evertonbacken Nathalie Björn på onsdagens pressträff.

Sverige måste vinna mot Schweiz samtidigt som Spanien tappar poäng mot Italien om den svenska chansen att gå vidare från gruppen – och i förlängningen ha möjlighet att nå OS – ska leva vidare.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Markerade mot supportrarna efter rasismen

Världsrekord av Bol – Warholm missade guldet

1 timme sedan
Två veckor. Längre stod sig inte damernas världsrekord inomhus på 400 meter. Femke Bol kapade sitt eget rekord med sju hundradelar när hon tog VM-guldet i Glasgow.

Johaug om VM-comeback: "Jag vill och hoppas"

1 timme sedan
Den norska skidikonen Therese Johaug har tidigare öppnat för en comeback till hemma-VM i Trondheim 2025. På söndagen tävlar 35-åringen för första gången på nästan två år i det 17 kilometer långa loppet Engadin Frauenlauf i Schweiz

Ryske storstjärnan uppsatt för transfer

1 timme sedan
NHL-klubben Washington sätter upp sin ryska storstjärna Jevgenij Kuznetsov, 31, på transferlistan (waivers). Det sker bara timmar efter att forwarden fått klartecken för att börja träna igen efter tidigare att ha ingått i ligans och spelarfackets stödprogram, som hjälper spelare med olika problem som inte är direkt kopplade till ishockeyn.

Edsbyns skräll – slog mästarlaget i första semin

idag 19:06
I år avgörs SM-finalen i bandy i Västerås, men frågan är om hemmalaget når dit. Det regerande mästarlaget Västerås SK förlorade nämligen den första semifinalmatchen hemma mot Edsbyn med 4–5.

Duplantis om duellen med Warholm: "Den blir av"

idag 18:56
Världens bäste stavhoppare mot världens främste häcklöpare på 400 meter – vem är snabbast på 100 meter? Armand "Mondo" Duplantis väcker nytt liv i planerna på att möta norrmannen Karsten Warholm i en duell. Den kommer att bli av. Jag vill det, Karsten vill det. Frågan är bara när och var, säger han.