Babak om MMA-galan Superior Challenge

En invasion väntas till helgen när Norden ska försvara sig mot resten av världen.


– Vårt fightcard är det mest actionspäckade i svensk MMA-historia. 19 matcher med alla stora svenska namn. Det kan inte bli bättre än så, säger Babak till Nyheter24.

För lite mer än ett år sedan grundade Stockholmskillen Babak Morteza den första upplagan av MMA-galan Superior Challenge. Konceptet var enkelt. Han och hans team ville samla de bästa europeiska utövarna till samma ring, lyfta fram de svenska talangerna och ge sporten ett positivt ansikte utåt. Det blev succé.

Redan innan andra galan hade Superior Challenge omnämts av flera brittiska, japanska och tyska kampsportsmagasin. Även Cage warriors, en stor brittisk MMA-organisation, gick ut och sa att Superior Challenge, var en av de bästa galorna på den Europeiska kontinenten.

– Man tror ändå att vi i lilla Sverige, och med den budget vi haft, inte ska kunna lyckas så bra och så snabbt. Därför ger det så otroligt mycket när man får höra hur respekterad vår organisation blivit, säger Babak till Nyheter24.

Nu på lördag den 30 maj körs Superior Challenge nummer 3. Galan går under namnet "Untamed" och återigen är det Fryshuset i Stockholm som är arenan.

Vilka ska man hålla ett extra öga på?

– Alla. Vi har Sami Aziz som tidigare som burit landslagets tröja inom både brottning och boxning. Du har även Musse Hasselvall, som hållit på med grappling i femton år, långt innan jag ens visste vad det var. Där finns också Reza "Mad Dog" Madadi och Tor Troéng men också några nybörjare som vi tror väldigt mycket på, säger Babak Morteza till Nyheter24.

Hur ska nya besökare kunna förstå vad submission och triangel betyder?

– Vi kommer att köra en introduktionsvideo med termer och grepp innan galan kör igång. Den kommer hela publiken att kunna se.

Och vad kan gamla besökare förvänta sig denna gång?

– Vi höjer hela tiden standarden på våra fighters. För det är ändå det som är kärnan. Årets fightcard är nog det bästa som någonsin funnits på nordisk mark, säger Babak till Nyheter24.

Nyheter24 kommer givetvis att finnas på plats och rapportera direkt från galan.

Insläppet öppnar vid 16.00. Evenemanget startar vid 18.00.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?