Musse letar fokus

Musse Hasselvall har aldrig vunnit på Superior Challenge. I helgen hoppas han att det vänder.


När ett av Sveriges mest kända kampsportsansikten går in i ringen på lördag, gör han det för femte gången i MMA-sammanhang. Musse har varit med på båda de tidigare Superior Challenge-galorna och noterat en förlust och en no contest. Senast slutade det med knockout-förlust mot brassen Marcelo Costa.

- Jag minns faktiskt nästan ingenting av matchen och ville nog inte in i ringen egentligen. Jag hade fokus på fel ställe helt enkelt, säger Musse.

Han berättar vidare att stressen innan match verkligen tar på honom och att det kan vara svårt att få ihop fightlivet med vardagen.

- Men visst, det här är ju självvalt och jag borde inte gnälla. Vissa höjer sig av nervositeten och det gjorde jag också en gång i tiden. Jag måste hitta tillbaka till det. Det jag är rädd för är att inte vara så bra som jag kan vara.

Och vad är du bra på?

– Jag är bra i clinchen, på ett avigt sätt. Och på marken. Det lilla jag minns av matchen mot brassen är att jag gjorde helt ok ifrån mig på marken. Jag är ingen boxare, men ibland glömmer jag bort det. Jag vill så gärna vara bra på alla bitar.

“Behöver fokus”

Musse berättar att senast det kändes bra i ringen var i matchen mot japanen Takashi Hasegawa, på den första Superior Challenge-galan, en match som tyvärr slutade i no contest efter att japanen fått Musses finger i ögat.

– Inför matchen mot Costa gick så mycket fel. Jag blev sjuk samma vecka och hade dessutom massa andra projekt runt om. Jag har svårt att koncentrera mig och behöver verkligen fokus för att kunna prestera.

Hur lägger du upp träningen inför match?

– Jag kör på Pancrase, på Star Fights och lite på Brasa. Sen försöker jag att sparras med lite boxare på olika klubbar. Det mesta planerar jag själv, men får mycket hjälp av andra. Till exempel av proffsboxaren Vatche "Senan" Wartanian, Omar Bouche, Waldo Zapata och Usama Aziz.

På lördag möter Musse skotten Mark Connor, som kommer in till ringen med ett record på tre vinster och tre förluster. Han vet inte mycket om sin motståndare och säger att det är känns bättre ju mindre han vet.

Gangstrar i publiken

Musse har varit med ett bra tag i kampsportssvängen och minns den första MMA-galan han var med och fightades på.

– Det var 2004 och på ena sidan satt Bandidos och på andra Hells Angels. Det var en annan stämning då. Nu har svensk MMA utvecklats och publiken är mycket mer blandad. Dessutom är publiken både kunnig och intresserad. Nu är det inte längre någon som ensam ställer sig upp och skriker “stryp han!” innan matchen har börjat.

Om Superior Challenge-galorna har Musse bara gott att säga.

– Det är riktigt bra arrangerade sportevent och man kör till exempel inte med ringtjejer, vilket är bra. Det tillför ingenting och ger bara sporten ett dåligt rykte.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.