Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sex snabba med Jamie Palou

Sport | 29/05/2009 23:46

Jamie: Jag ska cirkulera och gå in och straffa honom.

– Jag vill detta så jävla mycket efter de två senaste förlusterna. Därför kommer jag att vinna. Sedan har jag har kommit upp lite i åldern också, så jag har inte tid att förlora, säger Jamie och skrattar.

När Nyheter24 träffade Helsingborgskillen Jamie Palou i Forca fightings träningslokal i Solna tidigare i dag, satt han lungt tillbakalutad och väntade på att invägningen skulle köra igång.

Så vi passade på att ställa sex snabba frågor om morgondagens match mot svenske Martin Wojcik.

Vad har du för kampsportsbakgrund?

– Jag har tränat taekwondo i 13 år. Spelat amerikansk fotboll i Danmark och kört boxning. Men sedan ett och ett halvt år är det MMA som gäller.

Har du tränat på något speciellt inför denna match?

– Ja, han är vänsterhänt, så jag har tränat mycket på att hålla steget utanför honom. På så sätt kan jag komma på hans utsida. Går man på fel håll kan det bli jobbigt, säger Jamie Palou till Nyheter24 och tillägger:

– Jag har även lagt mer tid på markträning, där han är bättre än jag.

Vilka är dina styrkor?

– Helt klart den stående biten, och min snabbhet. Jag brukar vara snabbare än de flesta i min egen vikt.

Vad känner du till om Martin Wojcik?

– Inte så mycket. Han har gått en hel del matcher och hållit på länge. Han är inte så himla snabb, men teknisk och jobbar sig bra in i stiuationerna. Så jag måste vara snabb och smart när jag ska möta honom.

Har du någon gameplan?

– Ja, att hålla matchen stående och cirkulera. Stannar jag på samma ställe plockar han ner mig. Bättre att gå runt och gå in och ge bestraffning.

Hur kommer matchen att se ut?

– Blir det inte knockout stående så blir det på ground'n pound. Och det kommer att bli min tredje seger, säger Jamie Palou till Nyheter24.

Missa inte Martin Wojcik vs Jamie Palou på Superior Challenge på Fryshuset på lördag.

Se klipp på Jamie Palou i Thailand 27

Skrivet av: