Sveriges Kosovare Asllani under fredagens Nations League-match mot Schweiz.
Sveriges Kosovare Asllani under fredagens Nations League-match mot Schweiz. - Foto: Jessica Gow/TT

Osäker framtid för stjärnorna efter OS-missen

Det blir inget OS för Sverige nästa år. Frågan är om stjärnor som Kosovare Asllani nu har gjort sina sista mästerskap. Det kan jag ha gjort, säger den 34-åriga mittfältsstjärnan.


Det är en bit kvar till fotbolls-EM 2025. Kanske är det för långt, medger några av de äldre landslagsstjärnorna.

Eftersom drömmen om OS 2024 sprack på fredagskvällen – Sverige förlorade måstematchen mot Schweiz med 0–1 – kan samma spelare därför ha gjort sina sista mästerskap.

38-åriga lagkaptenen Caroline Seger sade redan tidigare i höstas att hon inte tror att hon satsar mot EM 2025. Kosovare Asllani är också osäker på sin framtid i landslaget.

— Det vet jag faktiskt inte. Det är något man får fundera på, helt klart, säger Asllani.

Att missa OS svider. Sverige har aldrig missat ett globalt mästerskap tidigare.

— Det känns väldigt ledsamt. Det blir första sommaren utan mästerskap, man har haft mästerskap i stort sett varje sommar. Det känns surt, tungt, säger Asllani.

Mittbacken Linda Sembrant, 36, har varit en av landslagets bärande spelare under många år nu. Hon har svårt att uttala sig om sin landslagsframtid.

— I dagsläget har jag ingen aning. Nu har man varit inställd på den här hösten, att fullfölja den. Så jag vet inte, säger hon.

— Att spela i landslaget är det finaste man kan göra, det älskar jag fortfarande.

TT
/
/
/
/
Senaste nytt

Markerade mot supportrarna efter rasismen

Världsrekord av Bol – Warholm missade guldet

Två veckor. Längre stod sig inte damernas världsrekord inomhus på 400 meter. Femke Bol kapade sitt eget rekord med sju hundradelar när hon tog VM-guldet i Glasgow.

Johaug om VM-comeback: "Jag vill och hoppas"

Den norska skidikonen Therese Johaug har tidigare öppnat för en comeback till hemma-VM i Trondheim 2025. På söndagen tävlar 35-åringen för första gången på nästan två år i det 17 kilometer långa loppet Engadin Frauenlauf i Schweiz

Ryske storstjärnan uppsatt för transfer

1 timme sedan
NHL-klubben Washington sätter upp sin ryska storstjärna Jevgenij Kuznetsov, 31, på transferlistan (waivers). Det sker bara timmar efter att forwarden fått klartecken för att börja träna igen efter tidigare att ha ingått i ligans och spelarfackets stödprogram, som hjälper spelare med olika problem som inte är direkt kopplade till ishockeyn.

Edsbyns skräll – slog mästarlaget i första semin

idag 19:06
I år avgörs SM-finalen i bandy i Västerås, men frågan är om hemmalaget når dit. Det regerande mästarlaget Västerås SK förlorade nämligen den första semifinalmatchen hemma mot Edsbyn med 4–5.

Duplantis om duellen med Warholm: "Den blir av"

idag 18:56
Världens bäste stavhoppare mot världens främste häcklöpare på 400 meter – vem är snabbast på 100 meter? Armand "Mondo" Duplantis väcker nytt liv i planerna på att möta norrmannen Karsten Warholm i en duell. Den kommer att bli av. Jag vill det, Karsten vill det. Frågan är bara när och var, säger han.