Fifas disciplinkommitté skriver i en ny rapport att Luis Rubiales beteende under medaljceremonin efter VM-finalen i Sydney var 'oförlåtligt och oacceptabelt'. Här ses han närgånget gratulera Aitana Bonmati efter guldmatchen.
Fifas disciplinkommitté skriver i en ny rapport att Luis Rubiales beteende under medaljceremonin efter VM-finalen i Sydney var 'oförlåtligt och oacceptabelt'. Här ses han närgånget gratulera Aitana Bonmati efter guldmatchen. - Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Nya anklagelser mot Rubiales i Fifa-rapport

Det spanska fotbollsförbundets före detta ordförande Luis Rubiales stängdes av efter att han kysste den spanska spelaren Jennifer Hermoso på munnen, mot hennes vilja, under VM-guldfirandet i somras. Nu kommer nya anklagelser mot Rubiales i Fifas rapport om händelserna under medaljceremonin.


I slutet av oktober meddelade det internationella fotbollsförbundet Fifa att Luis Rubiales stängs av i tre år från all fotbollsverksamhet.

Spanien vann ett historiskt första VM-guld på damsidan i somras efter att ha besegrat England i finalen med 1–0. Men efterspelet handlade om allt annat än den sportsliga framgången.

På medaljceremonin kysste Luis Rubiales spelaren Jennifer Hermoso på munnen. Enligt Rubiales skedde det med samtycke, något som Hermoso bestämt förnekar.

I en rapport om vad som hände på medaljceremonin efter finalen från Fifa:s disciplinkommitté, som publicerades på onsdagen, vittnar det engelska fotbollsförbundet FA:s ordförande Debbie Hewitt om att Rubiales också betedde sig olämpligt mot engelska spelare.

Hewitt uppger att Rubiales "kupade sina händer" kring Englands Laura Coombs ansikte och "klappade henne". FA-ordföranden vittnar också om att Rubiales "till synes med tvång" kysste den engelska försvararen Lucy Bronze "i ansiktet".

I rapporten berättar Debbie Hewitt också att hon blev "mycket illa berörd och generad" av hur Rubiales hälsade på de spanska spelarna, bland annat genom att klappa dem på rumpan.

I rapporten skriver Fifas disciplinkommittén att Luis Rubiales under VM-finalen den 20 augusti betett sig som om "han stod över lagen".

"Kommittén kan inte tydligt nog betona – oavsett vilket känslotillstånd han var i under och efter matchen – att (Rubiales) uppförande var oförlåtligt och oacceptabelt, speciellt med hans höga position inom fotbollens ekosystem vid den tidpunkten."

TT
/
/
Senaste nytt

Markerade mot supportrarna efter rasismen

Världsrekord av Bol – Warholm missade guldet

1 timme sedan
Två veckor. Längre stod sig inte damernas världsrekord inomhus på 400 meter. Femke Bol kapade sitt eget rekord med sju hundradelar när hon tog VM-guldet i Glasgow.

Johaug om VM-comeback: "Jag vill och hoppas"

1 timme sedan
Den norska skidikonen Therese Johaug har tidigare öppnat för en comeback till hemma-VM i Trondheim 2025. På söndagen tävlar 35-åringen för första gången på nästan två år i det 17 kilometer långa loppet Engadin Frauenlauf i Schweiz

Ryske storstjärnan uppsatt för transfer

1 timme sedan
NHL-klubben Washington sätter upp sin ryska storstjärna Jevgenij Kuznetsov, 31, på transferlistan (waivers). Det sker bara timmar efter att forwarden fått klartecken för att börja träna igen efter tidigare att ha ingått i ligans och spelarfackets stödprogram, som hjälper spelare med olika problem som inte är direkt kopplade till ishockeyn.

Edsbyns skräll – slog mästarlaget i första semin

idag 19:06
I år avgörs SM-finalen i bandy i Västerås, men frågan är om hemmalaget når dit. Det regerande mästarlaget Västerås SK förlorade nämligen den första semifinalmatchen hemma mot Edsbyn med 4–5.

Duplantis om duellen med Warholm: "Den blir av"

idag 18:56
Världens bäste stavhoppare mot världens främste häcklöpare på 400 meter – vem är snabbast på 100 meter? Armand "Mondo" Duplantis väcker nytt liv i planerna på att möta norrmannen Karsten Warholm i en duell. Den kommer att bli av. Jag vill det, Karsten vill det. Frågan är bara när och var, säger han.