Roony Bardghjis Köpenhamn eller Galatasaray? Eller kanske Manchester United? Vilket lag som tar den sista platsen till slutspelet från grupp A avgörs under tisdagen. Arkivbild.
Roony Bardghjis Köpenhamn eller Galatasaray? Eller kanske Manchester United? Vilket lag som tar den sista platsen till slutspelet från grupp A avgörs under tisdagen. Arkivbild. - Foto: Liselotte Sabroe/AP/TT

Allt du behöver veta inför sista CL-omgången

Jättar som lever farligt, en potentiell portugisisk skräll och ett svensklag som kan fortsätta sin succé. I veckan spelas den sista omgången i Champions Leagues gruppspel. Här är allt du behöver veta.


+ Manchester United lever farligt

Massor av mål framåt – och massor av mål bakåt. Därutöver en hel del dramatik med sena mål, jättetavlor och utvisningar. För Manchester United har det varit ett turbulent Champions League-gruppspel och inför den sista omgången har den engelska storklubben satt sig i en prekär situation.

United ligger sist i sin grupp och måste besegra redan slutspelsklara Bayern München samtidigt som Köpenhamn och Galatasaray måste spela oavgjort. United kommer närmast från en ligavecka som började bra (seger mot Chelsea) men slutade väldigt dåligt (förlust mot Bournemouth).

Det är upplagt för drama på Old Trafford på tisdag kväll, med andra ord.

Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United lever farligt inför den sista omgången i Champions Leagues gruppspel. Arkivbild.

+ Fortsätter svensklagets succé?

Tungt för Manchester United. Men desto roligare, hittills, för både Köpenhamn och Galatasaray.

Inför den sista omgången har båda lagen ett avancemang i sina egna händer. Vinnaren i matchen mellan Köpenhamn och Galatasaray går vidare till slutspelet. För Köpenhamn räcker dessutom ett oavgjort resultat om United inte vinner mot Bayern.

I Köpenhamn spelar svenskarna Viktor Claesson, Jordan Larsson och Roony Bardghji.

+ Napoli eller Braga?

Mesta mästarna Real Madrid har redan säkrat en biljett till slutspelet efter fem av fem segrar. Men där bakom gör de regerande italienska ligamästarna Napoli och portugisiska Braga upp om den sista platsen. Det mesta tyder på att Napoli löser det, men Braga har fortfarande en möjlighet att norpa åt sig den sista platsen.

Lagen möts i den sista omgången på Diego Armando Maradona-stadion i Neapel. För Napoli räcker det med en poäng medan Braga måste vinna med minst två måls marginal.

Napoli möter Braga i en avgörande match om den sista platsen till slutspelet. Arkivbild.

+ Rysare i grupp F – tre lag kämpar om en plats

Inför den sista omgången har Paris SG, Newcastle och Milan alltjämt chansen att göra Dortmund sällskap vidare från grupp F.

Bäst utgångsläge har PSG (sju poäng) som har två poäng ned till Newcastle och Milan. PSG möter Dortmund borta och Newcastle spelar mot Milan hemma.

Alexander Isaks Newcastle kliver in till mötet med en del frågetecken kring formen. Den nordengelska klubben förlorade stort i båda Premier League-matcherna som spelades förra veckan.

+ Porto eller Sjachtar?

Även i grupp H ska det spelas en direkt avgörande match om den sista slutspelsplatsen. Barcelona är redan vidare och den sista platsen kommer att gå till Porto eller Sjachtar Donetsk – som möts i Portugal.

Sjachtar har, på grund av Rysslands krig i Ukraina, spelat sina hemmamatcher i tyska Hamburg den här säsongen. För avancemang krävs seger mot Porto som har lika många poäng men bättre målskillnad.

+ Klubbarna som redan är klara

Följande klubbar har redan säkrat sin plats i åttondelsfinal: Bayern München, Inter, Leipzig, Manchester City, Real Madrid, Real Sociedad, Barcelona, Dortmund, Atletico Madrid, Arsenal, PSV Eindhoven och Lazio.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!