Jubel i AIK.
Jubel i AIK. - Foto: Ali Lorestani / TT

Mardrömsstart sänkte Djurgården i derbyt

Matchstraff och underläge direkt. Djurgården åkte på en tung derbyförlust med 1–3 mot AIK i hockeyallsvenskan. Det är välförtjänt, säger AIK-spelaren Richard Gynge i TV4 Play.


Djurgården fick en mardrömsstart i det hockeyallsvenska derbyt mot AIK. Halvvägs in i den första perioden på ett utsålt Avicii arena delade Albin Grewe ut en huvudtackling på Calle Åsell.

Tacklingen videogranskades och efteråt tog domarna beslutet att dela ut ett matchstraff för Grewe – hans tredje på sju veckor.

Strax därefter tog AIK ledningen genom Eric Norin.

— Det är som vanligt när vi möter Djurgården, det svänger hit och dit. Det är mycket tjafs och avblåsningar, säger Norin i TV4 Play.

Djurgården, som har vunnit fyra av de fem senaste matcherna mot AIK, kvitterade i mittenakten via Olle Liss. Men AIK tog tillbaka ledningen kort därefter och gick sedan till periodvilan med en 3–1-ledning.

3–1 höll sig sedan hela den tredje perioden och AIK bärgade sjätte raka segern och är trea i tabellen. Djurgården är sexa.

— Det är ett ruggigt smart spel och riktigt kul att vi får med oss segern, det är välförtjänt. Energin är det inget fel på men i morgon är en ny dag så det är bara att ladda om, säger en euforisk Richard Gynge och avslutar med:

— Men i kväll ska vi njuta.

TT
/
/
/
AIK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!