Silje Opseth är skeptisk till att servera alkohol under skid-VM 2025. Arkivbild.
Silje Opseth är skeptisk till att servera alkohol under skid-VM 2025. Arkivbild. - Foto: Geir Olsen/NTB/TT

Vill servera alkohol under skid-VM – får kritik

Arrangören vill servera alkohol under skid-VM 2025 i Trondheim – trots tidigare fylleskandaler. Backhopparen Silje Opseth är kritisk. Jag tycker att det låter konstigt att de behöver alkohol som lockbete, säger hon.


Enligt förslaget ska det finnas två avgränsade ytor där besökare kan serveras alkohol. Arrangören vill erbjuda alkohol "på samma sätt som vi erbjuder allmänheten god mat".

— Vi vill skapa ett VM för alla, och då vill vi också kunna erbjuda alkoholservering. Det tror vi kommer att förbättra publikupplevelsen, säger Truls Torvik i VM-ledningen till Adresseavisen.

— Det handlar om att skapa en helhet på arenan som gör det möjligt att njuta av alkohol, mat och uppleva idrott, säger Torvik.

Backhopparen Silje Opseth, som även är ambassadör för "Idrott utan alkohol", är skeptisk till förslaget.

Alkohol har vid flera tillfällen ställt till problem vid skidevenemangen i Holmenkollen.

— Jag är väldigt skeptisk utifrån vad jag har upplevt tidigare. I Kollen (Holmenkollen) upplever jag att det är mycket fylleri och därför är jag kritisk till det norska folkets dryckeskultur. Jag ser att det fungerar bra i Europa, men jag är lite mer kritisk till det med norrmän, säger Opseth till Adresseavisen.

Skid-VM i Trondheim avgörs 26 februari–9 mars 2025.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!