Elin Rubensson är Årets mittfältare. Arkivbild.
Elin Rubensson är Årets mittfältare. Arkivbild. - Foto: ADAM IHSE / TT

Utsedd till Årets mittfältare efter VM-succén

Elin Rubensson gjorde succé när Sverige tog VM-brons. Nu har hon utsetts till Årets mittfältare. "Det känns väldigt ärofyllt", säger Rubensson till Svenska fotbollförbundet. På herrsidan går utmärkelsen till Dejan Kulusevski.


30-åriga Rubensson spelar till vardags i Häcken men har haft sitt bästa landslagsår hittills, trots en del skadebekymmer. I fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland spelade mittfältaren i samtliga matcher och var en bidragande faktor till de svenska framgångarna.

"Med en enorm arbetskapacitet, kraft och driv var Elin Rubensson den stora motorn som höll ihop och visade vägen till framgång för Sverige under sommarens VM", står det i motiveringen.

"Jag fick ut så mycket av sommarens mästerskap, där jag var i min fysiskt bästa form någonsin. Givetvis var det väldigt kul att jag fick toppa allt med fina prestationer under mästerskapet, och vara med och bidra hela vägen till en bronsmedalj", säger Rubensson till Svenska fotbollförbundet.

På herrsidan tilldelades utmärkelsen till Dejan Kulusevski. 23-åringen har under året etablerat sig på allvar i Premier League och klubblaget Tottenham, där han gjort fem mål på 19 matcher.

Han har även gjort betydande insatser i landslaget, trots att resultat inte blivit vad herrlandslaget önskade.

"Jag vill inspirera andra, jag själv blir väldigt lätt inspirerad. Jag tycker det viktigt när det kommer till hur man är mot lagkamrater, hur man uttalar sig, hur man är mot tränaren och alla som jobbar runt laget.", säger Kulusevski till Svenska fotbollförbundet.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!