Oliver Dovin vaktar Sveriges mål mot Estland. Arkivbild.
Oliver Dovin vaktar Sveriges mål mot Estland. Arkivbild. - Foto: Jessica Gow/TT

Bäckströms startelva i årets första landskamp

Den första, sista och enda startelvan han tar ut som förbundskapten? Det återstår att se. Hur som helst har Daniel Bäckström bestämt sig för vilka spelare som inleder årets första landskamp. Estland väntar i Pafos på Cypern.


I avsaknad av en permanent efterträdare till Janne Andersson, som tackade för sig i slutet av förra året, leder U21-landslagets Daniel Bäckström A-landslaget på vinterturnén.

På fredagskvällen avslutas lägret – och då är det examen för såväl Bäckström som spelarna.

"Det är en stark elva vi ställer på planen", säger han till fotbollsförbundets hemsida.

Spelar 4-3-3

Det blir den här – i en 4-3-3-formation:

Oliver Dovin – Johan Karlsson, Henrik Castegren, Anton Eriksson, Samuel Dahl – Anton Salétros, Armin Gigovic, Nahir Besara – Taha Ali, Isaac Kiese Thelin, Sebastian Nanasi.

Kiese Thelin blir lagkapten.

"Nu har vi haft sex träningar här på Cypern. Jag tycker att engagemanget, intensiteten och kvalitén har varit hög. När jag landat i en startelva så har jag försökt att hitta en bra balans mellan anfalls- och försvarsspel. En bra mix mellan rutin och ungdomlig entusiasm", säger Daniel Bäckström.

Räkna med byten

Och fortsätter:

"Jag tycker att elvan som kommer att inleda matchen består av spelare som gjort det bra i veckan. Med det sagt så finns det en hel del fina prestationer på samlingen gjorda av grabbarna som inte kommer att starta. Jag ser också fram emot att se de som får komma in.

Avbytare: Jacob Widell Zetterström (mv), Samuel Brolin (mv), Markus Karlsson, Victor Larsson, Adam Carlén, Samuel Leach Holm, Oscar Pettersson, Joakim Persson, Otto Rosengren, Lucas Bergvall, Rami Al Hajj, Erik Ahlstrand, Oskar Fallenius, Jesper Tolinsson, Kevin Ackermann.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!