Dolde dopningen med nytt blod

Toppcyklisten Bernhard Kohl lurade kontrollerna i flera år.


Bernhard Kohl besteg berg som om de var små kullar under förra årets Tour de France och slutade på en tredjeplats. Anledningen visade sig vara dopning. Kohl stängdes av i två år och har nu bestämt sig för att inte komma tillbaka.

–Ett återvändande till professionell cykling skulle vara ett återvändnande till dopning och lögner, menar Kohl enligt brittiska Telegraph.

Nu berättar han också hur han lyckades lura dopningskontrollanterna. Till exempel sprutade han in en halvliter blod i kroppen.

– Jag tog epo, växthormoner, testosteron, insulin. Allt möjligt, säger han till österrikiska APA enligt Aftonbladet. Det är omöjligt att vinna utan dopning menar han.

– Vid en viss gräns är det inte tillräckligt med talang.

Redan under sin tid i militären som 19-åring började Kohl med dopning för att förbättra resultaten. Han menar att insatserna mot dopning måste komma på en tidig nivå.

– Unga atleter måste kunna nå framgång utan dopning, säger han till Telegraph.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

1 timme sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

1 timme sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.

Palestina vill att Fifa straffar Israel

2 timmar sedan
Palestinas fotbollsförbund anser att Israel diskriminerar palestinier och ber därför Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att stänga av eller slänga ut Israels fotbollsförbund.

Sista matchen spelad – nu kan NHL-laget byta stad

2 timmar sedan
NHL-laget Arizona Coyotes kan flyttas – till Salt Lake City. Säsongens sista match i Mullett Arena blev därför en känslosam historia. Det var många känslor och det var mycket sorg, säger Coyotes tränare André Tourigny.

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

idag 11:44
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo vann lönetvisten med Juventus som nu måste betala honom motsvarande 114 miljoner kronor.