Linn Persson ska opereras igen. Arkivbild.
Linn Persson ska opereras igen. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bryter säsongen efter VM – ska opereras igen

VM-medaljören i fjol, Linn Persson, avslutar skidskyttesäsongen efter det pågående VM:et i Nove Mesto, Tjeckien. Hon ska opereras i axeln.


”Jag kommer att avbryta säsongen” skriver Persson i en kommentar till SVT Sport.

Instagram skriver Persson om beslutet om operation:

"Anledningen till att jag väljer att bryta nu istället för efter säsongen är för att få en längre period med rehabiliteringen och uppbyggnadsträning inför nästa säsong".

Persson har haft skadebekymmer i några år och opererades i axeln och i ljumsken efter förra säsongen. Den senaste tiden har problemen med axeln kommit tillbaka och hon har inte kunnat träna skidor som hon velat.

Hon skriver på Instagram att en undersökning av axeln visat att hon nu har en likadan skada som före fjolårets operation. Skadan återuppstod när hon under hösten började skjuta med rem.

"Där axeln är i en utsatt position blev axeln inflammerad och stel. Under den här perioden hamnade jag tyvärr med mer kraft än axeln just då klarade av i ett ytterläge", skriver hon.

Det togs fram en rem som hon hade runt kroppen i stället för runt armen. Den gjorde att skadan inte förvärrades och Persson valde att inleda tävlingssäsongen i november.

"När det visade sig gå ganska bra under tävlingarna i december tog jag beslutet att sikta mot VM."

I fjol tog hon brons i sprint och silver i distansloppet i VM i Oberhof. I årets VM i Nove Mesto ställdes hon över i fredagens sprint. Men hon får ställa upp i tisdagens distanslopp och i masstarten som avslutar VM om en dryg vecka.

"Innan det är dags för mig att avsluta säsongen 23/24 kommer jag nu ge vad jag kan på de tävlingar som återstår!"

TT
/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!