Jönköpings Södra har ett transferförbud som gör att potentiella övergångar inför den nya säsongen drar ut på tiden. Arkivbild.
Jönköpings Södra har ett transferförbud som gör att potentiella övergångar inför den nya säsongen drar ut på tiden. Arkivbild. - Foto: Mikael Fritzon/TT

J-Södra har transferförbud efter missen

Jönköpings Södra har sedan den 30 januari tilldelats ett transferförbud. Det meddelar Fifa, efter en miss av klubbens tidigare sportchef.


— När Fifa mejlade blev jag helt ställd, jag förstod inte vad det handlade om, säger Bengt Canell, som är sportsligt ansvarig i J-Södra, till Jönköpings-Posten.

Bakgrunden är att Junes Barny, J-Södras tidigare sportchef, inte hade registrerat att klubben bröt lånekontraktet med norske spelaren Filip Møller Delaveris, som vände hem till Norge i förtid 2023.

Bengt Canell berättar för tidningen att Internationella fotbollsförbundet påmint Junes Barny att rapportera in informationen vid flera tillfällen, utan respons.

Den 30 januari 2024 fick klubben transferförbud och drygt 23 000 kronor i böter som straff.

Junes Barny klev av som sportchef i J-Södra i början av februari.

Klubben har betalat böterna och hoppas nu att Fifa snart ska häva transferförbudet.

— Den informationen vi har fått är att om vi löser det här med böter och alla papper så hävs det. Det handlar mer om hur lång tid det tar, men i över en vecka har vi grönt i alla de boxar som krävs, säger Bengt Canell.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!