Robert Lewandowski gjorde 1–0 för Barcelona mot Napoli.
Robert Lewandowski gjorde 1–0 för Barcelona mot Napoli. - Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Lewandowski med klassavslut – Napoli fick sista ordet

Det blev oavgjort i den första Champions League-åttondelen mellan Barcelona och Napoli. Barcelonas stjärna Robert Lewandowski stod för ett klassavslut – men Napoli fick sista ordet när Victor Osmihen kvitterade till 1–1.

Första halvlek bjöd inte på några mål, och när första målet väl kom i den 60:e minuten var det till hemmasupportrarnas stora besvikelse Barcelona som tog ledningen.

Lewandowski tog på ett elegant sätt emot en pass från Pedri precis vid straffområdeslinjen och satte 1–0-målet.

Kvarten senare kom dock kvitteringen, och äntligen fick publiken på Diego Armando Maradona-stadion jubla. Osimhen satte 1–1 och firade med att slita av sig sin ansiktsmask, innan han direkt därefter blev utbytt.

Svenske Jens Cajuste fanns med från start för Napoli, och byttes ut i matchminut 68.

Returen spelas den 12 mars.

Parallellt tog Porto emot Arsenal – en match som länge såg ut att bli mållös, men i den 94:e minuten kom 1–0 för Porto. Galeno, som redan haft ett skott i stolpen i den första halvleken, fick revansch på sig själv när han placerade in bollen bakom Arsenals målvakt David Raya.

Victor Osimhen firar efter att ha kvitterat till 1–1.