Fotbollsfansen rasar på Jon Dahl Tomasson efter uttalandet om att han blir herrlandslagets förbundskapten.
Fotbollsfansen rasar på Jon Dahl Tomasson efter uttalandet om att han blir herrlandslagets förbundskapten. - Foto: Christine Olsson/TT Andreas Hillergren/TT

Fansen rasar på Sveriges nya förbundskapten: "Pinsamt"

Nu står det klart att Jon Dahl Tomasson blir förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll. Alla är dock inte nöjda med Fotbollsförbundets val. På Instagram regnar nämligen hatkommentarerna.


Igår meddelande det svenska fotbollsförbundet att herrlandslaget i fotboll har en ny förbundskapten. Det blir den danske storspelaren Jon Dahl Tomasson som tar över efter Janne Andersson

På Instagram gjorde det svenska landslaget och Tomasson ett gemensamt inlägg som berättar om det stora beslutet. Trots en glädje över att Sverige har en ny förbundskapten, är det många som är arga över valet. 

Jon Dahl Tomasson blir ny förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll

Fansen rasar: "Förtjänar bättre än Jon Dahl Tomasson"

Det råder delade åsikter om Tomassons nationalitet. En del tycker det är fruktansvärt att en dansk fotbollsspelare ska leda Sveriges landslag. Andra tycker att Tomasson inte har ett tillräckligt imponerande CV för rollen som förbundskapten. 

Nyheter24 har sammanställt en del av de hundratals röster som fyller kommentarsfältet: 

"Kalla mig gammalmodig men vi förtjänar någonting bättre än det här. En utdragen process som förlöjligat svensk fotboll och landar i en dansk med mediokert tränar-CV. Vi ska väl ha nåt mer färdigt än en up n commer för det finaste vi har?"

"Världsrekordet i antal krig mot varandra innehas av Danmark & Sverige. Han är ju spion fattar ni väl! Här för att sabotera vårt landslag! DOMARN!?!"

"Hur fan ska man kunna likea detta inlägg?"

"LANDSFORÆDDER!"

"Jag bojkottar den här skiten det här e inte värdigt Sverige"

"Katastrof"

"skämskudde på hela jävla förbundet, hur i hela helvete kan man ta in en danskjävel som förbundskapten?!"

"Lägg ner vårat landslag, helt ärligt de var 7 år sen vi spelade ett mästerskap. Pinsamt"

"Vidrigt"

Miljonbeloppet: Så dyrt var Janne Anderssons avsked från landslaget


Tomassons tröst: "Rätt beslut"

Trots hatstormen finns det en del svenskar som välkomna Tomasson med öppna armar:

"Kul!!! Välkommen"

"VARMT VÄLKOMMEN TILL BLÅGULT"

"Rätt beslut utifrån omständigheterna som råder. Bra förbundet!

Det här väntar Tomasson på nya jobbet

Här är Janne Anderssons monsterlön – så mycket tjänar han

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

1 timme sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.