Paul Pogba stängs av i fyra år. Arkivbild.
Paul Pogba stängs av i fyra år. Arkivbild. - Foto: Spada/AP/TT

Pogba fälls för dopning – stängs av i fyra år

Fotbollsstjärnan Paul Pogba stängs av i fyra år för dopning, bekräftar en talesperson för fransmannens italienska klubb Juventus. Avstängningen gäller all fotboll. "Jag är ledsen och förkrossad", skriver 30-åringen på Instagram.


Pogba, som tog VM-guld med Frankrike 2018, lämnade ett positivt dopningstest som gav utslag för en förbjuden substans – det manliga könshormonet testosteron – efter Juventus Serie A-premiär mot Udinese den 20 augusti i fjol.

Även B-provet var positivt. Sedan dess har mittfältaren varit avstängd. En avstängning som nu slagits fast och gäller all fotboll i fyra år.

"Jag är chockad och förkrossad över att allt jag har byggt upp under min professionella karriär har tagit från mig. Jag tror att domen är fel", skriver fransmannen på Instagram.

Paul Pogba slog igenom i den engelska storklubben Manchester United 2011 och värvades sedan till Juventus. 2016 valde 30-åringen att återvända till United där tiden blev allt annat än succé. Skador och sämre prestationer gjorde att han kritiserades av hemmapubliken.

Sommaren 2022 lämnade Pogba England och Manchester för att återvända till Turin.

Den 30-årige storstjärnan har utöver VM-guld även ett EM-silver från 2016, fyra ligatitlar med Juventus och en Europa League-titel med Manchester United.

"Som en professionell atlet har jag aldrig tagit något som har fått mig att prestera bättre", skriver Pogba.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!