Sverige blev tvåa i totalen efter en tredjeplats i den sista damstafetten.
Sverige blev tvåa i totalen efter en tredjeplats i den sista damstafetten. - Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

Sverige blev trea i stafetten – Norge vann totalen

Sverige slutade på tredje plats i den sista damstafetten i skidskytte för säsongen. Därmed blir damlaget tvåa i totalställningen, bakom Norge.


Frankrike, Sverige och Norge hade alla chans att vinna stafettcupen. Endast en ynka poäng skiljde lagen åt inför den sista stafetten i amerikanska Soldier Hollow, Utah.

Men det blev Norge som tog hem den.

Frankrike sköt bort sig tidigt, medan Sverige hade en tung andrasträcka.

Mona Brorsson, som körde andrasträckan för Sverige, hade svårt att hänga med när Ida Lien tryckte upp tempot och det blev en lucka på 30 sekunder vid växling.

Efteråt berättade Brorsson för SVT om sin sträcka.

— Det är snöpliga bommar på vallen i dag. Jag tror att det är båda sista skotten. Det är lite sämre skott för att man vill i väg, säger Brorsson och fortsätter:

— Det blir den där luckan upp och jag klarar inte riktigt att täppa igen den. Och framför allt sista varvet så får jag kriga. Den sista långa backen är riktigt tung. Jag försöker allt jag har, men det är ett så långt krön på toppen. Det är blodsmak i munnen.

Varken Hanna eller Elvira Öberg lyckades täppa till luckan och Sverige slutade till slut på tredje plats, bakom Norge som vann och Tyskland på andra plats.

Därmed slutar Sverige på andra plats i stafettcupen för damer, slagna av Norge.

TT
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!