Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Federer vann efter fem set

Sport | 01/06/2009 16:02

Världstvåan vände 0-2 i set mot Tommy Haas, men vände och avancerade till kvart.

Roger Federer har en tendens att inleda svagt för att jobba sig långsamt uppåt ju längre matchen lider. Matchbilden mot Tommy Haas i åttondelsfinalen i Franska Öppna fortsatte i den stilen.

Tysken vann rättvist både första och andra set efter att ha överraskat Federer med offensivt och säkert spel från baslinjen. Schweizaren såg hängig ut och vid ställningen 4-4 i tredje set kunde matchen ha avgjorts. Haas var en breakboll ifrån att få serva i egen ledning med 5-4, men i stället tog matchen en helt annan vändning. Federer ordnade upp det egna gemet och följde upp med att bryta tyskens serve i nästa gem och vinna det tredje setet.

Den styrka som fyller Federer i sådana lägen sänker vilken motståndare som helst. Set fyra och fem gick blixtsnabbt och trots att Haas egentligen inte spelade sämre än tidigare i matchen var han chanslös. På den andra matchbollen vann världstvåan och avancerade till kvartsfinal med siffrorna 6-7, 5-7, 6-4, 6-0, 6-2.

I kvartsfinal väntar segraren mellan Andy Roddick och Gael Monfils som spelar senare på måndagen.

Skrivet av: