Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dags att ladda om, Robin!

Sport | 02/06/2009 10:21

Davydenko om Söderling i stället för Nadal: "Spelar ingen roll vem jag möter."

Han stod för en av tidernas största sensationer i Franska Öppna, men nu är det dags att lägga den bravaden bakom sig. Robin Söderling går i dag, tisdag, in i kvartsfinalspelet i Paris och ställs mot ytterligare en evighetsmaskin – ryssen Nikolaj Davydenko.

Förmågan att kämpa för varje boll tills de stuper är dock den enda likheten Rafael Nadal och Davydenko har. Ryssen spelar med ett betydligt högre tempo och satsar till skillnad från Nadal, som ofta nöter ner sin motståndare, på att döda bollarna med hårda slag.

– Får Davydenko styra så går det verkligen undan. Han (Söderling) får inte ge honom för mycket vinklar och när han går för hörnen måste han vara bestämd, säger Sveriges senaste Grand Slam-vinnare, Thomas Johansson, enligt eurosport.se.

Svensken har så här långt plusstatistik på Davydenko – 3-2 i möten – men sådana siffror betyder som bekant inte mycket i dessa sammanhang. Söderling hade fram till söndagens bravad förlorat alla tre möten med Nadal. Davydenko är en erkänt stark spelare som befunnit sig i världstoppen under flera år och världselvans form i detta nu är det inget fel på. I åttondelen skickade han ut världsåttan Fernando Verdasco med imponerande 6-2,6-2,6-4. Självförtroendet är uppenbarligen också på plats:

– Det spelar verkligen ingen roll om jag möter Söderling eller Nadal, säger Davydenko enligt SVT.

Robin Söderling - Nikolaj Davydenko, Eurosport, tisdag 14:00.

Skrivet av: