Albin Ekdal med Svenska fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt.
Albin Ekdal med Svenska fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt. - Foto: Jessica Gow/TT

Albin Ekda hyllades på Friends: "Mycket känslor"

Han gjorde sin sista landskamp i EM-kvalet mot Estland i november. Fyra månader senare tackades Albin Ekdal av inför Sveriges hemmamöte med Albanien på Friends arena.


34-åringen klev in på planen med tröjnummer 70, fick en blomsterkvast i handen och en liknande matchtröja inramad av förbundsordförande Fredrik Reinfeldt.

— Det är svårt att summera på några korta meningar. Det här har varit min hemmaplan och det har varit otroliga stunder att spela framför supportrarna, säger han i intervjun.

— Mycket känslor.

Ekdal, som numera spelar i allsvenska Djurgården, debuterade i Blågult 2011 mot Ukraina. Sedan blev det ytterligare 69 matcher – men han avslutade landslagskarriären mållös.

Hyllade Kristoffer Olsson under uppvärmingen

Matchen mot Albanien blev även ett tillfälle för spelarna att visa sitt stöd till sjuke Kristoffer Olsson.

Mot Portugal höll de upp en tröja med texten "Vi är med dig, Koffe". Nu hade alla mittfältarens namn och nummer på sina tröjor under uppvärmningen och fram till avspark.

Olsson kollapsade i sitt hem i slutet av februari och lades i respirator. Midtjyllandspelaren drabbades av flera små blodproppar i hjärnan, till följd av en sällsynt inflammation i hjärnans kärl.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!